Nașterea unui prematur de 980 de grame. ”Nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire, dar acum are 2 kg și în curând vine acasă”

Nașterea prematură a fost provocată de o infecție a mamei.

Theodora Fintescu, redactor
prematur în incubator
Micuțul s-a dovedit a fi un luptător și, chiar dacă medicii au crezut că nu trăiește mai mult de trei zile, s-a însănătoșit și va pleca acasă.

Cititoarea noastră Teodora A. ne-a trimis o poveste emoționantă, dorind să arate ce înseamnă nașterea unui prematur mai mic de 1 kg și cât de chinuitoare este durerea de a-ți ști micuțul în incubator în timp ce tu, acasă, te întrebi dacă va reuși să supraviețuiască. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am tot citit articolele voastre și am zis că vreau și eu să îmi spun povestea, vreau să știe lumea ce minuni poate face Dumnezeu. Așa că iată povestea mea și a băiețelului meu: Sâmbătă, 29 mai 2021, la ora 00:00, au început contracțiile. Am mers la Urgențe la ora 3 dimineața, m-au trimis acasa, dar la ora 7 am mers din nou, deoarece aveam deja contracții la fiecare 3 minute.

Boala genetică rară, o alarmă falsă

M-au controlat și eram dilatată 10 cm. Țin să menționez că aveam doar 28 de săptămâni de sarcina. M-au internat, mi-au pus perfuzii, au încercat să amâne nasterea, dar nu s-a putut, deoarece începusem să pierd sânge. Așa se face că în jurul orei 17 am fost băgată în cezariană de urgență.

Când au scos copilul, eu asteptam să plângă, însă nu am auzit niciun sunet. Totuși, copilul trăia și avea doar 980 de grame. Neonatologul mi-a explicat că cel mic are o boală, care se numește epidermoliză buloasă. (Epidermoliza buloasă este o boală genetică rară, incurabilă, care debutează după naștere, afectând pielea și mucoasele- n. red.). Printre explicațiile ei, eu deja mă gândeam la ce viață plină de durere urma să aibă băiețelul meu.

Băiețelul a fost suspect de o boală gravă, însă s-a dovedit că medicii s-au înșelat.

Nu am putut să îl alăptez, așa că după 5 zile m-au externat. Am mers în fiecare zi la el, de fiecare dată cu inima cât un purice. Plângeam zi și noapte. Nu doresc niciunei mame să treacă prin ceea ce am trecut eu. Era o mână de om, slab de i se vedeau coastele, și abia după 3 săptămâni am putut să îl iau în brațe.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Medicul a spus că va trăi maximum trei zile

Stăteam în fiecare zi lângă el, fără să îl ating, doar mă uitam la el și îi vorbeam. Asistentele mă tot încurajau, îmi spuneau că poate nu are totuși boala respectivă. Îmi spuneau că arată bine, deși era tot timpul cu perfuzii și îl hrăneau printr-un tub.

Doctorița nici nu mai știa ce să spună, medicii nu i-au dat nicio șansă de supraviețuire. „Maximum 3 zile dacă trăiește”- așa mi s-a spus. Până la urmă, s-a dovedit că puiuțul meu nu are boala aceea. Eu avusesem o infecție ce mi-a provocat nașterea, iar el făcuse și el făcuse atunci ”Sindromul pielii opărite”, având la naștere niște răni pe piele foarte urâte (”Sindromul pielii oărite” este o afecțiune dermatologică provocată de stafilococul auriu– n.red).

Acum, copilul are 2 kg, este bine și în curând vine acasă. Îi mulțumesc în fiecare zi Bunului Dumnezeu că a avut grijă de copilul meu și ne-a dat la toti putere și răbdare să trecem cu bine peste această încercare. Abia aștept să văd ce planuri are Dumnezeu cu el!” 

Micuțul învingător se pregătește să plece acasă.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă povestea despre nașterea unui prematur, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa