Nașterea la spitalul din Galați. „Când le-am spus că ies pe semnătură din spital, m-au amenințat că cheamă Poliția”

Lipsa de empatie și de sprijin în travaliu, comportamentul unor cadre medicale precum și comunicarea greoaie cu neonatologul o fac pe mamă să recomande gravidelor să se ferească de nașterea la această maternitate.

Theodora Fintescu, redactor
maternitatea Galați
Momentul nașterii ar trebui să fie o amintire frumoasă pentru orice familie. De multe ori însă, lucrurile nu stau așa, iar personalul maternității are partea lui de vină.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris cum a decurs nașterea la spitalul din Galați, cum a fost tratată de personalul maternității și de ce a ajuns să-și dorească să iasă pe semnătură din spital. Redăm integral povestea mamei, așa cum a fost scrisă de ea:

„Am născut acum 9 luni și încă am amintiri care dor și care nu vor trece niciodată. Eram însărcinată în 39 de săptâmâni și 5 zile când mi s-a rupt apa și am plecat spre spital cu emoții și teamă. Am ajuns la Spitalul Județean Galați și încă de la internare am început sa fiu tratată urât. Asistenta de la internări s-a comportat foarte urât, deoarece era ora 2 dimineața și mi-am permis să o trezesc din somn. A sunat doctorul de gardă spunând: „Veniți jos că a mai venit una, vin pe bandă rulantă în seara asta!”

Cum a decurs travaliul

M-au dus în sala de nașteri și de acolo a început calvarul. Mi-au pus aparatul de monitorizare, nu mă lăsau să mă mișc, nu îmi dădeau voie să beau apă. O doamna doctor sau moașă, nu știu exact ce era, a început să îmi pună întrebări (am uitat să precizez că atunci când mi s-a rupt apa m-au luat direct contracțiile din 10 în 10 minute), întrebari care nu își aveau rostul, despre viața mea personală, foarte personale.

Eu abia vorbeam, deoarece aveam contracții. A început să țipe că nu îi raspundeam la întrebari, mi-a spus să nu mă mai vait de dureri că nu am contracții (deși aparatul de monitorizare arăta clar contracția), că nu știu nimic despre naștere (eram la primul copil). La un moment dat, mi-am dat puțin masca jos, a venit și mi-a trântit masca pe față spunând: Așa îmi stai! Ar fi multe de povestit despre cum a decurs travaliulul, dar nu cred că mi-ar ajunge spatiul să scriu.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Tremuram cu tot cu masă

A urmat apoi nașterea. Epiziotomia mi s-a făcut înainte să incep să împing pentru expulzie și nici măcar nu mi-au cerut acordul. Trei persoane mă împingeau pe burtă. Țin să precizez că în timpul nașterii niciun medic nu a venit să mă consulte. După naștere, m-au cusut o oră pe viu. Au fost dureri groaznice, tremuram cu tot cu masa de nașteri.

După ce am născut, am avut o experiență foarte urâtă cu medicul neonatolog. care nu răspundea la întrebările mele. I se părea anormal să pun întrebări despre copil. Zero respect, zero empatie, plus că am fost amenintațată că va chema Poliția dacă ies pe semnătură din spital. Sper ca povestea mea să fie citită și sper să nu mai treacă nimeni prin ceea ce am trecut eu. Să fugiți de Spitalul Județean Galați!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă te-a intrigat experiența cititoarei nostre privind nașterea la spitalul din Galați, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa