Cititoarea nostră Emilia povestește cum au decurs travaliul și nașterea în Spania, cum s-au purtat cu ea cadrele medicale și care au fost surprizele de care a avut parte în spital. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc pentru șansa de a împărtăși experiența mea de naștere în Spania. Vă spun sincer și cu mâna pe inimă că aici spitalul de stat este echivalent cu spitalul privat din România, din punct de vedere al condițiilor și al comportamentului personalului față de paciente.
Aici, toată lumea e egală
Nu intenționez să vorbesc de rău sistemul medical românesc, însă am fost impresionată cum, aici, medicii, asistentele și chiar infirmierele te susțin, te ajută și nu te lasă să te chinui la naștere. Tatăl fetiței mele a fost lăsat să asiste de la începutul travaliului până la final și el a fost cel care a tăiat cordonul ombilical, moment foarte emoționant pentru amândoi.
Am născut la 39 de săptămâni și 6 zile o fetiță superbă de 3,080 kg. Acum suntem acasă și e minunat cu un copil nou născut în casă, pentru noi fiind și primul. Aici nu te ia nimeni de sus, toată lumea e egală, indiferent dacă ești român sau spaniol. M-am temut că, româncă fiind, mă vor lăsa să mă chinui și nu mă vor ajuta să nasc. Dar m-am înșelat, au stat lângă mine, și la cap și la picioarele mele.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
M-au învățat tot ce trebuie să știu despre îngrijirea nou născutului
Un medic mă ținea de o mână, viitorul meu soț de cealaltă mână, iar dacă mi se făceau cârcei la picioare îmi făceau masaj. Nu am absolut nimic de reproșat. Mâncarea a fost pe gustul meu și am apreciat faptul că mă lăsau să aleg ce aș vrea să mănânc. A fost ceva extraordinar! Am avut parte de intimitate totală, eram în salon doar cu copilul și cu tatăl lui, care era extrem de emoționat.
Personalul spitalului mi-a arătat cum să alăptez, cum să spăl fetița, cum să o țin în brațe, m-au învățat tot ce trebuie să știu despre îngrijirea unui nou născut”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!