Naștere ușoară la maternitatea din Constanța. „În mai puțin de trei ore de la internare, aveam fetița pe piept”

Travaliul s-a desfășurat în mare parte acasă, Iulia fiind convinsă că are contracții false.

Theodora Fintescu, redactor
maternitatea din Constanța
Atât mama, cât și fetița au fost bine îngrijite și s-au bucurat de o experiență frumoasă a nașterii și a spitalizării. FOTO: Shutterstock

Cititoarea nostră Iulia a avut parte de o naștere ușoară la maternitatea din Constanța și a dorit să-și împărtășească experiența cu cititoarele Totul Despre Mame. Rapiditatea și ușurința travaliului și a nașterii au surprins-o chiar și pe ea, totul durând doar câteva ore. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Îmi place să citesc poveștile nașterilor celorlalte mămici, așa că am decis să povestesc, la rândul meu, cum a decurs nașterea fetiței mele la Spitalul Județean Constanța. Toată sarcina a decurs fără nicio problemă, fără grețuri, dureri, arsuri. În prima zi din săptămâna 38 de sarcină am pierdut de dimineață dopul gelatinos.

Credeam că am contracții false

I-am scris doctorului care îmi urmărea sarcina, deoarece aveam și ceva dureri slabe. Am ținut-o toată ziua cu no-spa, la recomandarea domnului doctor. Eu credeam că sunt contracții false, așa că am stat liniștită până după-amiaza. Chiar am reușit să și dorm câteva ore. Pe la ora 5 după amiaza, am decis să fac un duș și bagajul, că cine știe? 

Am ieșit din baie și mi-am rugat soțul să mă ajute sa igienizez puțin zona intimă. În momentul acela, mi s-au rupt membranele. Am sunat doctorul, care în acea zi era de gardă. Se pare că fetița mea a știut mai bine ce trebuie să facă, practic acea zi era și singura mea șansă ca eu să nasc cu medicul care mi-a urmărit sarcina, deoarece eram în plină pandemie (iunie 2020).

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am născut în 15 minute după ce am intrat în sala de nașteri

La ora 20.00 am plecat spre spital și am fost internată. Când am ajuns pe secție, aveam deja dilatație de 5 cm. Mi s-au adus în mare grabă toate actele care trebuiau semnate și când a ieșit domnul doctor din operație am fost dusă la sala de nașteri. Era 22.30 când am intrat în sală, iar la 22.45 am dat naștere unei fetițe de 3,130 kg. Totul a fost atât de rapid!

După naștere, fetița mi-a fost imediat pusă pe piept, liniștită, pentru câteva minute. Am auzit-o plângând abia după ce au luat-o să o spele și să o măsoare. Am născut îndrumată de un doctor foarte implicat, care a făcut tot posibilul să mă facă să râd, să mă relaxez, să mă simt bine. Am avut parte, pe toata perioada internarii, de personal empatic, am fost tratată cu respect și cu grijă.

Din cauza lipsei locurilor din saloanele dedicate pentru mame și copii, am fost mutată din postoperator abia a doua zi după amiază, timp în care mi-am văzut copilul doar în poze. După ce am fost pose împreună, nu am fost obligată să îi dau lapte praf și am stat cu ea non stop la sân. În concluzie, experiența nașterii mele a fost plăcută, foarte scurtă și rapidă, cu multe sentimente și trăiri neîntâlnite de mine până atunci”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere ușoară la maternitatea din Constanța, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa