„Nici nu știu cum să vă spun. Copilul nu are nicio șansă”

Theodora Fintescu, redactor
poveste de naștere tragică
Pe lângă drama de a-și fi pierdut copilul, femeia a trecut și printr-un travaliu dureros de 48 de ore

  Cititoarea noastră Raluca ne-a trimis o poveste de naștere tragică, pe care a trăit-o cu câțiva ani în urmă, când fetița ei a murit la 38 de săptămâni de sarcină. Redăm mai jos povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  ”Sunt căsătorită de 4 ani. La un an după nuntă, eu și soțul am decis să încercăm să facem bebe. Am rămas însărcinată ușor, dar am pierdut sarcina la 6 săptămani. Avort spontan. ”Asta e…”, au spus medicii. Doar după trei sarcini pierdute consecutiv se fac investigații.

  Am refuzat chiuretajul și după trei zile i-am auzit inimioara

  După 3 luni, am rămas din nou însărcinată. La 6 săptămâni, am sângerat. Am mers la maternitate, unde mi-au spus că nu se vede embrionul și ar fi bine să îmi facă chiuretaj. Am rugat-o pe doamna doctor să mai așteptăm câteva zile, poate totuși e prea mică sarcina. Am așteptat trei zile și am mers la control. Îi bătea inimioara. Nu îmi venea să cred.

  A fost cel mai frumos moment din viața mea. Cel puțin, așa credeam. Mi s-a recomandat repaus total la pat. La morfologia fetală din trimestrul al doilea, medicul a spus că ceva nu este în regulă, dar nu ne poate spune ce. Ne-a rugat să mergem la alt medic. Cel mai bun din câți am întâlnit.

  Am mers. Două ore s-a uitat domnul doctor la ecograf, fără să scoată un sunet. Mai bine nici nu vorbea. Mi-a spus să ma îmbrac și să iau loc. „Doamna, nici nu știu cum să vă spun. Moare ori până nașteți, ori după aceea. Nu are nici o șansa”. Am simtit că înnebunesc.

  După 48 de travaliu, mi-am născut fetița moartă

  Nu aveam ce face. Sarcina era avansată. Speram că e un medic care nu știe ce vorbește. Mergeam la medicul meu la controale în fiecare săptămână. Bebelușa creștea, dar nu cum trebuia. Am sperat totuși că va fi bine. La 39 de săptămâni, am mers la ultimul control. Și atunci a început calvarul. Bebelușa era moartă de o săptămână.

  Nu mi-am dat seama că nu mișca. Mi-au provocat nașterea. Am trecut prin niște chinuri groaznice. După 48 de ore de travaliu, am născut o fetiță moartă. Nu am vrut să o văd, dar medicul m-a rugat să mă uit, să văd că într-adevăr avea probleme. Și avea dreptate.

  Aveam totul pregătit acasa. Pătuț, cărucior, hăinuțe. Am fost distruși. Am spus că nu mai încercam curând. În decembrie 2018 nu mi-a venit menstruatia și în 3 ianuarie 2019 au apărut cele două liniuțe pe testul de sarcină. A fost o sarcină scumpă, dar a meritat. Acum avem o fetiță superbă și sănătoasă!”

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa