Naștere prin cezariană la Spitalul Universitar. ”Când copilul s-a înecat noaptea cu lapte, asistentele au stat 2 ore lângă noi”

Theodora Fintescu, redactor
naștere prin cezariană la spitalul universitar
Toată lumea a fost cu zâmbetul pe buze, nu am dat nimănui niciun ban și nici nu mi s-au cerut.

Cititoarea noastră Andreea Neagoe ne-a trimis o poveste de naștere prin cezariană la Spitalul Universitar, din dorința de a le arăta viitoarelor mămici că nașterea în România, într-un spital de stat, poate fi o experiență frumoasă. Andreea a născut în octombrie 2019, iar în rândurile care urmează puteți citi experiența nașterii, așa cum a fost scrisă de mămică:

”Am urmat un om mininat, un medic minunat, așa am ajuns la acest spital. Doctorița mea minunată, E.M.L, lucrează acolo. Mi-a monitorizat sarcina de la început, o sarcină așteptată vreo 8 ani, și a descoperit mici probleme pe care le-a remediat la timp pe parcursul sarcinii. Am avut încredere în ea și i-am urmat sfaturile și recomandările cu sfințenie.

Multe dintre analizele pe parcursul sarcinii le-am facut în spital, gratis, tot ce s-a putut, doar la morfologii și câteva analize recomandate de dna. dr. (care nu se făceau în spital) am mers la privat (tot la recomandarea ei).

Naștere prin cezariană la Spitalul Universitar București: toată lumea era cu zâmbetul pe buze

Am născut prin cezariană, în urma unui control, având 38 de săptămâni. Dr. a decis că e cazul să intervină, eu aveam bagajul la mine, așa că, după ce s-au finalizat documentele, am intrat în operație. Personalul din sală a fost amabil, cu zâmbetul pe buze, chiar am primit încurajări din parte asistentelor.

După ce mi-am auzit bebelușa și am fost asigurată că este totul bine, m-am liniștit. Operatia a decurs perfect, am stat la ATI până a doua zi dimineața, când am fost mutată în salon. Mi-au adus bebelușa periodic la alăptat, prima dată chiar imediat ce am ieșit din operație.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Sâmbătă dimineață, la 7, a venit o doamnă drăguță care m-a ajutat să mă ridic, să fac câțiva pași, apoi m-a dus în salon, unde imediat a venit și gălușca mea, și de atunci am fost împreună. A venit asistenta de la copii și i-a facut baie, arătându-mi totodată și mie tot procesul de baie, îngrijit, schimbat, urmând ca de atunci încolo eu să o îngrijesc, sub supravegherea lor.

Când copilul s-a înecat, asistenta a stat 2 ore cu noi

Sincer vă spun, nu am avut așteptări mari de la acest spital. Tot citisem despre fel de fel de cazuri, cu mame tratate urât, citisem n povesti de naștere la spitalele de stat unde nu decursese procesul cum de altfel este și normal, natural.

Am fost tratată frumos de tot personalul, și de asistentele care îngrijeau mămicile, dar și de cele de la copii. Singurul minus, ca sa zic așa, este că asistentele de la copiii, cele din tura de noapte, nu veneau noaptea la noi, doar dacă aveai nevoie de ajutor trebuia să le chemi. Și eu chiar am avut, în ultima noapte s-a înecat bebelușa cu lapte foarte rău si am alergat repede la ele, au venit imediat, buimace de somn, și au stat vreo 2 ore lângă noi, au chemat chiar și neonatologul, să fie sigure că bebe este bine (astea toate la 3 dimineața).

Nu am dat și nu mi s-au pretins bani

Cât despre recuperarea mea, eu sunt un om puternic, m-am ridicat foarte repede din pat. M-a durut rău operația în primele zile, dar nu atât de rău încât să nu pot să-mi iau copilul în brațe. Am îngrijit-o singură din a doua zi și am alăptat și alăptez exclusiv. Acum are 8 luni.

Le încurajez pe viitoarele mămici să aibă curaj, că și la noi în tara se poate, făra să-ți ceară nimeni șpagă, fără să bagi în buzunarele adânci. Eu nu am dat bani pentru că nu am vrut să încurajez astfel de practici, și oricum nimeni nu mi-a pretins nimic. Îmi aduc aminte cum, înainte de a naște, citeam poveștile altor mamici, și când era un caz fericit mai prindeam curaj”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa