Naștere prin cezariană la Brașov. „Am avut parte și de asistente empatice, dar și de altele care m-au făcut să plâng”

La Terapie Intensivă, toate asistentele au fost drăguțe și de ajutor. Lucrurile s-au schimbat însă după mutarea în rezervă.

Theodora Fintescu, redactor
cezariană la Brașov
O vorbă bună spusă de un medic, o asistentă sau o moașă contează enorm. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Andreea C. ne-a scris povestea ei de naștere prin cezariană la Brașov, demonstrând, încă o dată, că personalul maternității poate influența semnificativ experiența de naștere a mamelor. Redăm povestea de naștere prin cezariană la Brașov, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

„Dacă pe prima fetiță am născut-o natural, la cea de-a doua, din nefericire, a fost nevoie de cezariană. Povestea mea și a micuței Ariana începe asa:

În data de 8 martie am fost la control la maternitate, iar medicul de gardă de atunci mi-a spus că fetița este cu capul în sus, dar că pot totuși naște natural, cu mici eforturi din partea mea și a medicilor. Când am auzit acest lucru, mi-am sunat imediat doctorița, o doamnă minunată care îmi supraveghease sarcina, pentru a-mi face o programare la dânsa. 

Imediat ce am intrat în sala de operații, anestezista s-a răstit la mine

Ajunsă la ea, mi-a confirmat poziția fetiței și m-a programat pentru naștere în data de 7 aprilie. În 22 martie, m-a chemat la un alt control, pentru interpretarea ultimelor analize, iar atunci mi-a dat rețetă pentru fier și vitamine, fiind anemică. Doua zile mai târziu, mi s-a rupt apa. Am sunat-o pe doctoriță, ea mi-a spus că nu va putea ajunge la spital, dar că voi fi pe mâini bune.

La 22:00 seara, în 24 martie, eram la maternitate. La Urgențe, toate doamnele au fost foarte ok, spre deosebire de prima nastere, când s-au purtat îngrozitor. Am fost dusă sus, mi s-a pus branula, s-au recoltat analize și la 22:30 eram în sala de operații. Aici, mi-a fugit pământul de sub picioare. Nu am intrat bine în sală, că doamna doctor anestezist m-a și luat în primire. Mi-a reproșat că sunt inconștientă, că nu am luat fier, că o mint spunând că am luat și că din vina mea s-ar putea să fie nevoie să îmi facă transfuzie.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

La Terapie Intensivă, am avut parte de tot sprijinul

Trecuseră doar două zile de când doctorița îmi prescrisese rețeta și începusem să iau fierul. După ce că eram destul de speriată, am avut parte și de această întâmpinare. Norocul meu a fost un alt medic din sală, îngerul meu păzitor, care a reușit să mă liniștească și pe mine și pe doamna doctor în același timp. 

În cele din urmă, cu ajutorul a doi medici, minunea mea a venit pe lume. Le mulțumesc din suflet pentru profesionalismul și empatia de care au dat dovadă. În timpul operație, au vorbit cu mine, au glumit. Totul a fost la superlativ. Am ajuns apoi la Terapie Intensivă, unde doamnele asistente au avut grijă de mine și de celelalte mămici, ne-au monitorizat constant și ne-au ajutat să bem apă.

După ce am ajuns în rezervă, am plâns zilnic din cauza asistentelor

Dar a doua zi, când am ajuns în rezervă, parcă m-am mutat în alt spital. Am avut parte de două tipuri de asistente: unele empatice, finuțe și cu chef de muncă, iar altele pe care le deranjai și cu o simplă întrebare. Din cauza acestora din urmă, lipsite de orice urmă de empatie, am plâns zilnic cât am stat internată. Simțeam că le încurcă prezența mea acolo și nu îmi doream decât să ajung mai repede acasă și să mă îngrijesc singură cum pot.

Mii de mulțumiri doamnelor de la Neonatologie, care se poarta ireproșabil cu micuțele noastre minuni. Exceptând partea cu asistentele fără chef de muncă, totul a fost minunat în maternitate. Până la urmă, cred că ține de norocul fiecărei paciente, contând pe mâna cărei asistente pică. Așadar, încredere în voi, mămici! Toate suntem puternice, indiferent de asistentele care au grijă de noi!” 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere prin cezariană la Brașov, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa