Naștere prematură provocată de E-coli. „Copilul avea semne vitale slabe, iar după naștere a fost resuscitat”

Medicul ar fi vrut ca ea să nască natural, însă după câteva ore de travaliu a fost nevoie de cezariană de urgență.

Theodora Fintescu, redactor
prematur
Travaliul a debutat brusc, cu contracții și sângerare.

Cititoarea noastră Nicoleta P ne-a trimis experiența ei de naștere prematură provocată de E-coli. Ea a născut la maternitatea Polizu și a stat 11 zile în spital, până când cel mic a fost suficient de puternic pentru a pleca acasă. Redăm povestea de naștere la Polizu așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am hotărât să vă scriu după ce am citit experiențele altor mame în maternitate. Experiența mea a fost una neplăcută. Am născut la maternitatea Polizu, după ce toată sarcina am fost monitorizată de dr. Tătaru Monica. La naștere, am fost asistată de dr. Adrian Costin, care era de gardă. 

Să începem cu începutul: cu o săptămână înainte de naștere, am făcut niște analize, iar rezultatul l-am primit după o săptămână, pe motiv că nu le mai găseau în calculator. S-a dus mama (care lucrează în același spital) cu rezultatele la doamna doctor să le citească și am primit o listă lungă de pastile, pe care le-am cumpărat în aceeași zi, dimineața.

Travaliul s-a declanșat în ziua în care am început tratamentul

La ora 14, am sunat-o pe doctoriță să îi spun că am dureri, contracții dese și sângerare. Mi-a spus să iau tratamentul pe care mi l-a dat, că este vorba de o infecție cu E-coli. La ora 21, deja ma prezentam la camera de gardă cu contracții și dureri foarte mari. Unul dintre medicii de gardă m-a văzut și mi-a spus că pot să plec acasă. Am insistat foarte mult, explicându-i că am contracții și că nici în fund nu pot să stau.

După lungi insistențe, mi-a spus că pot să rămân o noapte acolo, internată. La ora 23 eram în salon, iar la ora 24 eram în sala de travaliu. De la ora 24 până a doua zi la ora 12, dr. Costin a insistat să nasc natural, copilul fiind mic (36 de săptămâni), că iese repede. Doar că el nu era întors.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Mi-a rupt apa pe la ora 10 și la ora 12 i-am spus să nu îmi mai chinuie copilul și nici pe mine, și dacă vede că nu iese, să îmi facă cezariană. Până la urmă, la ora 12, când copilul deja avea semne vitale foarte slabe, mi-a spus că trebuie să mă opereze de urgență. Doar că nu avea loc în sala de operații, unde erau alți doctori, cu operații programate. La ora 14 eram în sală, la 14: 05 au scos copilul și după m-au anesteziat de tot, pentru că îmi scăzuse tensiunea foarte tare, în momentul în care am văzut că au scos copilul și nu respira, iar doctorița se zbătea să îl resusciteze.

Am fost norocoasă cu dr. Costin

Nașterea fusese provocată de infecția cu E-coli și am fost operată de dr. Costin, care ulterior a venit foarte des la mine sa mă întrebe cum sunt, care era foarte atent și mi-a oferit foarte multe explicații. Am fost norocoasă că a fost el. Copilul fusese resuscitat și am stat internați 11 zile. Abia după 2 zile mi-au dat voie să îl văd.

Personalul de la neonatologie nu își bate capul cu mămicile, iar replicile lor sunt pe un ton jignitor. În plus, de câte ori mă duceam să îl alăptez, îl găseam sedat, până au aflat că eu sunt fata unei colege de-ale lor, și dacă plângea foarte tare mă sunau să mă duc la el. Traumatizantă experiență”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această experiență de naștere prematură provocată de E-coli, îți recomandăm să citești și:

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa