O cititoare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea ei de naștere prematură la spitalul din Constanța, un moment plin de emoție și teamă, dat fiind faptul că gravida era în săptămâna 26 de sarcină. Micuța a stat mai mult de o lună la Terapie Intensivă, timp în care a beneficiat de îngrijirea și sprijinul medicilor și al asistentelor. De altfel, mămica spune că tot personalul cu care a interacționat a avut un comportament de nota 10. Redăm povestea de naștere prematură la spitalul din Constanța așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Aveam 26 de săptămâni de sarcină când mi s-a rupt apa. Eram singură acasa și nu înțelegeam ce se întâmplă, fiind la prima sarcină. În dimineața zilei de 26 octombrie 2020, am sunat doctorul care îmi urmărea sarcina, i-am spus ce se întâmplă și mi-a zis să merg urgent la spital. Am ajuns acolo, domnul doctor era foarte calm, nu a vrut să mă sperie, mi-a spus că mă internează.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Medicul a încercat să oprească contracțiile
A doua zi, după rezultatele analizelor, mi-a explicat că există riscul să nasc și că trebuie să mă timită la Spitalul Județean Constanța, deoarece în Mangalia, unde mă aflam, nu există secție pentru bebelușii prematuri. A fost groaznic în momentele acelea, nu știam cum să reactionez. Am ajuns în Constanța și m-au internat singură într-un salon deoarece, fiind pandemie, era necesar să mi se facă testul Covid. A doua zi dimineața m-au mutat în alt salon, cu o doamnă.
Eu nu simțeam nimic, nici o durere. Îmi făceau antibiotic, deoarece aveam membranele rupte și exista riscul de infecție, și dexametazonă pentru plămânii bebelușului. În noaptea de 29.10.2021 au început durerile, erau destul de intense, dar suportabile. Doamna asistentă a sunat medicul de gardă, au încercat să îmi oprească contracțiile, deoarece era mult prea devreme să nasc. La 7 dimineața a venit o domnișoara doctor rezident să mă controleze și a decis că trebuie să intru de urgență în sala de nașteri.
Îngeri pentru copii
Eram speriată, nu știam ce o să se întâmple cu bebelușul, toate poveștile pe care le auzisem despre nașterile la stat îmi zburau prin minte. La 7:15 eram în sala de nașteri unde, spre surprinderea mea, am dat doar de oameni minunați. Domnul doctor care era de gardă a fost foarte calm, nici nu știu cum a reușit, deoarece era în gardă de 23 de ore, iar moașa, doamna Lili, o femeie extraordinară! Au fost minunați!
Nașterea a durat cam o oră. Am născut natural o fetiță de 1,000 de gr. și 35 de cm, care, imediat după naștere, a fost necesar să fie intubată, pentru că nu putea respira singură. A stat la Terapie Intensivă o lună și 8 zile și mergeam în fiecare zi la ora 11 să o văd. Doamnele asistente de la terapie sunt îngeri pentru acești copii, deoarece îi păzesc 24 de ore din 24.
Fără angajații maternității nu aș fi trecut așa ușor prin această situație
După ce fetița a început să respire singură, a fost mutată în salonul de prematuri. Atunci aveam voie să merg din 3 în 3 ore să o schimb și să îi dau să mănânce. Și aici am întâlnit asistente nemaipomenite, toate! Nu am ce să le reprosez. M-au învatat tot ce era necesar pentru îngrijirea unui bebeluș prematur și încă imi răspund la întrebări și acum, după un an. Vreau să mulțumesc personalului de la Spitalul Județean Constanța pentru toata grijă și răbdarea de care am avut parte eu și fetița mea.
După doua luni petrecute acolo cu ei (medici, asistente, doamnele de serviciu, doamnele infirmiere, doamnele care aduc mâncarea), am înțeles că nu ai cum să cunoști un om în 3 zile și să îl critici! Este nevoie de timp să îti faci o părere despre oameni, și eu am avut destul. Fără ei, nu aș fi putut să trec atât de ușor prin această situație. Ei fac parte din viata mea acum și nu aș putea să vorbesc despre fetița mea fără să mă gândesc la ei. Am o fetita perfectă din toate punctele de vedere, dar, cel mai important, este sănătoasă”.


Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această naștere prematură la spitalul din Constanța, îți recomandăm să citești și:
- Naștere prematură provocată de E-coli. „Copilul avea semne vitale slabe, iar după naștere a fost resuscitat”
- „Fetița a fost intubată și am adus-o acasă după 2 luni și jumătate. Dumnezeu există și face minuni!”
- Copil intubat după naștere. „Timp de două săptămâni, nu am putut să o vedem din cauza pandemiei. Primeam vești doar la telefon”
- Naștere la Spitalul Județean Constanța. „Moașa mi-a vorbit foarte frumos și m-a felicitat pentru comportamentul exemplar”
- Naștere la Constanța, în săptămâna 38 de sarcină. „Bătăile inimii nu se mai auzeau. Alma era plecată la ceruri”
- Naștere la Constanța. ”Eu am plecat din spital cu stafilococ auriu după cezariană, iar fetița, cu ruptură de claviculă”