Naștere prematură la Sibiu. „Fetița a avut 780 de grame și a fost intubată 3 luni. După 5 luni de spitalizare, am luat-o acasă sănătoasă”

Mama a fost transferată la Sibiu de la Râmnicu Vâlcea, unde medicii îi spuseseră că șansele fetiței sunt minime. Doctorii de la Sibiu s-au luptat luni de zile să o ajute pe micuță și pe mama ei.

Theodora Fintescu, redactor
prematur alături de părinți
Fetița a făcut o serie de complicații din cauza prematurității, însă a fost o luptătoare și a plecat acasă cu părinții ei.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere prematură la Sibiu, în săptămâna 26 de sarcină. Copilul ei a supraviețuit și este sănătos, în ciuda previziunilor sumbre ale unora dintre medici și depășind toate complicațiile prematurității. Redăm povestea de naștere prematură la Sibiu, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

Mă numesc Alexandra, sunt din Râmnicu Vâlcea și vreau să vă povestesc cum a decurs nașterea mea prematură, la 26 de săptămâni, după ce medicii de la spitalul din Râmnicu Vâlcea medici mi-au spus că fetița nu va trăi.

Am luat trei infecții din spital: candita, streptococ și stafilococ auriu

Eram însărcinată în săptămâna 22, când am ajuns prima dată la maternitatea din Râmnicu Vâlcea cu dureri. În urma controlului, mi s-a zis că am colul deschis și că e nevoie de internare. A doua zi dimineața, la control, au constatat că problema s-a agravat, așa că m-au dus în sala de nașteri și mi-au spus să nu am așteptări prea mari.

Le-am propus să îmi facă cerclaj, mi-au făcut după multe insistențe și totul a decurs bine. Am rămas internată și am stat la pat timp de patru săptămâni. În săptămâna 26 de sarcină s-a constatat că am luat trei infecții din spital: candida, streptococ și stafilococ auriu. Mi s-au fisurat membranele, am ajuns din nou în sala de nașteri. Când mi s-a desfăcut cerclajul, medicii erau pregătiți pentru avorton, doamna doctor spunându-mi că fetița nu are nicio șansă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Mi s-a rupt sufletul văzând-o conectată la aparate

Seara, medicul a sunat la spitale cu dotări superioare pentru a încerca un transfer. La București i s-a spus că nu sunt locuri, la Craiova răspunsul a fost: „nu mai băgăm încă un incubator în priză pentru ea”. În cele din urmă, s-a acceptat transferul la Sibiu, iar înainte ca eu să plec din maternitate medicul neonatolog mi-a spus că nu are rost să mă lupt pentru un copil cu handicap. I-am spus că eu îl cresc, nu dânsa, și am plecat spre Sibiu.

Am ajuns cu ambulanța în data de 11.03.2022, la ora 12:00, și m-au dus direct în sala de travaliu, cu perfuzii care să mă ajute să țin sarcina cât mai mult. După un travaliu dureros și intens, a doua zi la ora 9:25 am născut pe cale naturală o fetiță de 780 de gr, în săptămâna 26 de sarcină. După câteva ore, am urcat să o văd la Terapie Intensivă. Micuța era conectată la aparate, mi s-a rupt sufletul văzând-o cu atâtea fire și aparate pe ea.

Personal bun și sufletist

A doua zi, medicul neonatolog m-a anunțat că fetița are hemoragie și are nevoie de transfuzie. Cât am stat în spital cu ea, ne-am confruntat cu displazie bronhopulmonară, icter, hemoragie intestinală, hemoragie craniană și retinopatie de gradul 3. Am avut parte de un personal deosebit de bun și sufletist. Doamna doctor neonatolog a fost mereu lângă mine și m-a încurajat, motiv pentru care îi mulțumesc din tot sufletul. Fetita a stat intubată 3 luni, a învins toate bolile, este o minune de la Dumnezeu. Am plecat acasă după 5 luni de spitalizare, cu fetița bine și sănătoasă, având 5 kg și 54 cm.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prematură la Sibiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa