Naștere prematură la Maternitatea din Ploiești. „Personalul medical s-a purtat impecabil cu mine și cu micuța mea”

Când s-a declanșat travaliul,sarcina avea mai puțin de 34 de săptămâni.

Theodora Fintescu, redactor
prematur în incubator
Zilele în care micuța a stat la terapie intensivă au fost grele, însă a reușit să treacă peste toate obstacolele.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea venirii pe lume a fiicei ei, o naștere prematură la Maternitatea din Ploiești, care a decurs bine. Fetița a avut nevoie de 23 de zile de spitalizare, timp în care a fost îngrijită impecabil. Redăm povestea de naștere prematură la Maternitatea din Ploiești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Aș vrea să împărtășesc și eu o experiență cu o mică minune prematură și să mulțumesc în felul acesta medicilor și asistentelor, care au fost îngeri pentru noi. În data de 09.10. 2021, am sunat la 112, având dureri groaznice din 5 în 5 minute. Toată noaptea sperasem că vor trece, dar, când efectiv nu am mai rezistat, am sunat. În maximum 10-15 minute eram în ambulanță, spre Maternitatea Ploiesti, unde, credeam eu, îmi vor face o perfuzie și voi scăpa de contracții.

M-am liniștit când am auzit fetița urlând

După ce mi-au facut formalitățile și testul Covid, a venit medicul de gardă să mă consulte și a constatat că intrasem în travaliu și m-a trimis de urgență spre sala de operație. În acel moment, am intrat în panică și nu îmi amintesc o serie de operațiuni care au urmat. Știu că asistentele se mișcau foarte rapid și îmi amintesc cu drag de anestezistă, dr. Dr. Popescu Andreea, care chiar a făcut o glumă și a spus că dacă sunt cuminte și stau relaxată primesc poze cu micuța imediat ce o vor scote.

Recunosc că nu am tremurat niciodată ca în acele momente, pe masa de operație. Eram foarte speriată, pentru că știam că nu era momentul să vină pe lume, sarcina nu împlinise 34 de săptămâni. În momentul în care am auzit fetița urlând pot spune că m-am linistit și am început să îmi simt bătăile inimii din nou. Apoi, când am auzit că a nota 9, chiar m-am linistit. M-au transferat la Terapie Intensivă și așteptam cu nerabdare să ajung să îmi văd minunea.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

În incubator, cu fire în piciorușe și apare țiuind pe lângă ea

A doua zi, m-am ridicat, nerăbdătoare merg la copil. Când am ajuns pe seția de Neonatologie- prematuri, o asistentă m-a dus la ea, și am rămas șocată să o văd in încubator, cu fire în piciorușe si cu multe aparate țiuind pe lânga ea. Am simțit că o să cad acolo, dar probabil asistenta se aștepta, m-a susținut și, cu o voce blândă, mi-a spus să am răbdare și încredere că totul va fi bine. Mi-a explicat că incubatorul asigură mediul cel mai apropiat de cel din burtică și că aparatura monitorizează starea copilului. Aveam să primesc ulterior detalii de la neonatolog.

Au urmat 23 zile de zile cu multe provocări, dar, în final, cu ajutorul personalului, căruia vreau să îi mulțumesc, am ajuns cu bine acasă. Eu am fost în sectia de Obstetrică Ginecologie I, iar medicii care m-au operat de urgență au fost Dr. Avram Marinela și Dr. Ursache Daniela (care m-a consultat în camera de gardă). Asistentele au fost toate minunate, cu o grijă și atenție deosebite, mi-au oferit chiar și suport moral.

Îmi amintesc că după ce am plecat de lângă incubator, plângeam pe holul secției, iar o asistentă mi-a spus că bebe simte starea mea, să încerc să mă liniștesc. De asemenea, când aveam dureri groaznice de cap după anestezie, mi-au făcut calmante și perfuzii să îmi revin.

Vreau să mulțumesc și medicilor din Secția de Neonatologie II Prematuri, Dr. Erhan Cristina, Dr. Goldis Mirela, Dr. Mitocaru Sorina, Dr. Risnoveanu Dana și tuturor asistentelor care au hrănit-o, schimbat-o, i-au dat tratament și au înțepat-o cu grijă pentru analize. Și vreau să mai fac o mențiune, sarcina am urmărit-o cu dr. Andreea Boiangiu, la Spitalul Lotus. La Maternitatea Ploiești nu cunoșteam pe nimeni, și totuși personalul medical s-a purtat impecabil cu mine și cu micuța mea, fără să împart bani în stânga și în dreapta. Mulțumesc mult, nu știu cum aș putea mulțumi medicilor și asistentelor, care sunt îngeri pe pământ pentru noi”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere premtură la Maternitatea din Ploiești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa