Naștere prematură la Giulești. „Am rezistat 7 săptămâni cu membranele rupte, un lucru extrem de rar. Mă ridicam doar pentru toaletă și ecografie”

Echipa medicală de la maternitatea Giulești a ajutat-o pe mămică să se simtă în permanență în siguranță.

Theodora Fintescu, redactor
gravidă în pat
La două săptămâni după cerclaj, gravidei i s-au fisurat membranele.

O cititoare Totul despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere prematură la Giulești, după 7 săptămâni de internare, cu membranele rupte. Medicii i-au spus că situația ei este una excepțională, pentru că riscul de a face infecții după ruperea membranelor crește cu fiecare zi. Mămica a avut parte de tot sprijinul echipei medicale și a reușit să ducă sarcina până în săptămâna 31. Redăm povestea de naștere prematură la Giulești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am rămas însărcinată în februarie 2021, urmând ca în noiembrie să nasc. Însă, la ecografia de trimestru doi, fără alte semne ca ceva ar fi în neregulă, am fost anunțată că am colul deschis. În acel moment, eram monitorizată de către un medic de la Polizu, însă acest spital era închis pentru renovare, din păcate. Spun din păcate pentru că în momentul în care am sunat doctorul să îl anunț că am colul deschis mi-a spus că nu are cum să mă ajute și să îmi găsesc un spital să mă internez.

Medicii din Pitești nu i-au dat nicio șansă bebelușei

Din Pitești fiind, am tras toate sforile pentru a găsi un doctor să mă ajute cu un eventual cerclaj. Am reușit și mi s-a făcut această intervenție la Mioveni, urmând ca până la sfârșitul sarcinii să stau numai în pat. În acel moment, sarcina abia trecuse de 22 de săptămâni. La fix două săptămâni după această intervenție, adică la 24 de săptămâni, mi s-au rupt membranele și am pierdut extrem de mult lichid.

La Pitești sau Mioveni nimeni nu dădea nicio șansă bebelușei, iar recomandarea medicilor de acolo a fost să găsesc un spital în București care să mă accepte. Menționez că în acea noapte am fost internată în spitalul din Pitești, însă nu au dorit să ceară transfer la București pentru mine. Așa că m-am externat la cerere și, cu ajutorul unei verișoare, am reușit să ajung la spitalul Giulesti.

Era tot ce îmi doream. Știam că aici, orice s-ar întâmpla, bebelușa mea ar avea șanse, secția de neonatologie fiind pregătită pentru nașteri premature. Din fericire, cu ajutorul medicilor, rezidenților și al asistentelor de aici, am reușit să duc sarcina până la 31 de săptămâni cu lichid la minim (afi 3, 4 sau 5), și cu eventualele infecții monitorizate la două zile.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Datorită echipei maternității Giulești, nu mi-a fost frică

Riscând o infecție, mi se făceau analize de sânge de 2 ori pe săptămână, ecografie în fiecare luni, și bebelușa era ascultată de două ori pe zi. Se pare că am fost o excepție și că rareori se ajunge la performanța de a rezista 7 săptămâni cu membranele rupte. În tot acest timp, nu m-am ridicat din pat decât pentru a merge la toaletă sau la ecografie. Au fost 7 săptămâni în care am învățat ce înseamnă omenia și ce înseamnă o echipă extraordinară.  

La 31 de săptămâni fără o zi, s-a declanșat travaliul. Am născut natural o bebelușă de doar 1,500 gr., cu scor Apgar 3/5/7, ce a avut nevoie de două săptămâni de terapie intensivă si încă două de post terapie. Suntem bine acum, acasă, ea are 4 luni și jumătate. Aș fi putut să relatez povestea într-o notă tristă, însă, cu așa deznodământ, nu pot decât să spun că pentru mine a fost o experiență din care am învățat multe. 

Datorită echipei maternității Giulești am reușit și niciodată în această perioadă nu am simțit frică! Ba din contră, de la început mi-au inspirat încredere și dorința de a fi sigură că totul va fi bine!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere prematură la Giulești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa