Naștere naturală la Suceava. „La 7.20 am ajuns la spital, la 7.50 am născut. Am fost impresionată de tot personalul maternității”

Travaliul mămicii a fost foarte scurt, a ajuns la spital cu dilatație maximă și a fost ajutată de personal să nască repede.

Theodora Fintescu, redactor
naștere rapidă la Suceava
Mămica a fost surprinsă de rapiditatea nașterii și de comportamentul personalului maternității.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris experiența ei de naștere naturală la Suceava, dorind să le încurajeze pe gravidele care urmează să-și aducă pe lume copiii în maternitatea Spitalului Județean. Mămica a fost plăcut surprinsă de comportamentul personalului maternității, atât la naștere, cât și ulterior, pe perioada recuperării, când a avut nevoie de sprijin pentru a-și reveni. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

Am citit foarte multe povești de naștere care, oarecum, au creat o imagine proastă Spitalului Județean Suceava, ceea ce mă miră, pentru că, în ultimii ani, condițiile s-au schimbat și nu prea am mai auzit de experiențe negative.

Aveam dureri, dar nu m-am speriat, așa că am încercat să dorm

În luna februarie, într-o dimineața, pe la ora 5, am simtit niște dureri ca cele de la menstruație. Fiind prima mea sarcină, mă gândeam că este ceva normal și nu m-am îngrijorat deloc. După ceva timp, mi-am dat seama că durerile vin și pleacă prea constant și am simțit că mi s-a rupt apa. Nu a fost ca în filme, nu m-am trezit într-o baltă, așa că m-am pus în pat și am încercat să dorm. Ce-i drept, nu prea am mai putut, pentru că aveam dureri, ca cele de la menstruație, deci suportabile.

Când am început să le monitorizez, mi-am dat seama că erau constante, la 3 minute, așa că m-am îmbrăcat să merg la spital. Mama mea îmi tot spunea să fiu pregatită, că e doar începutul. Eu deja eram setată pe faptul că trebuie să îndur mult mai mult. În drum spre spital, simțeam o presiune jos, de parcă nu puteam sta bine în șezut, dar nu știam ce e.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Moașele m-au ajutat mult

Am ajuns la spital, m-a controlat medicul de gardă și a transmis personalului că sunt dilatată complet, gata de naștere. Simțeam că aș avea nevoie la toaletă, dar nu realizam că sunt atât de aproape de naștere. Infirmierele au fost foarte drăguțe și m-au dus cu targa până sus, în sala de nașteri unde, până a venit medicul, m-au asistat moașele. Nu mă așteptam și nici nu mă gândeam vreodata că o să se comporte exemplar. O moașă stătea la capul meu și îmi explica ce să fac, cealaltă mă verifica. Au fost foarte de treabă și m-au ajutat mult.

Auzisem că s-a schimbat sistemul și că nu mai e ca pe vremuri, dar nu mă așteptam ca tot personalul să dea dovadă de așa mare profesionalism. Deoarece eram prea mică, iar bebe prea mare, am fost tăiată. Acum, după 5 luni, aproape că nu se mai observă cusătura. La 7:20 am ajuns la spital, iar la 7:50 am născut o fetiță de 3,600 kg. Din cauză că nu am luat suficient fier în sarcină și pentru că am pierdut mult sânge, am fost anemică după naștere.

A numai cuvinte de apreciere

Mi s-au pus perfuzii de mai multe ori și eram foarte slabită, dar am rămas surpinsă de comportamentul infirmierelor și al moașelor. Moașele cu care am născut chiar au avut grijă de mine și s-au interesat de situația mea și în zilele următoare. Infirmierele, la fel. Am numai cuvinte de apreciere la adresa lor. Avand în vedere că am fost anemică și nu am putut merge la baie câteva ore bune, au fost mereu la dispoziția mea.

Știu că mulți oameni zic că personalul medical nu se comportă bine cu tine daca nu dai mită, dar eu nu am dat nici un ban și toată lumea s-a purtat exemplar. Aceasta este experiența mea. A fost prima mea nastere și mă asteptam la ceva traumatizant, dar nu a fost așa. Personalul medical de la Spitalul Județean Suceava chiar a dat dovadă de interes și profesionalism. Moașele știu ce fac și stiu cum să te ajute ca să naști cât mai repede și mai ușor.”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere naturală la Suceava, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa