Naștere naturală la Spitalul Județean Zalău. „Îmi venea să sar pe geam din cauza durerilor, dar personalul a fost de nota 10”

Bianca a petrecut acasă o mare parte din travaliu.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală la zalău
Din cauza durerilor mari, gravida a cerut cezariană, însă moașa a ajutat-o să își gestioneze până la capăt durerea.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere naturală la Spitalul Județean Zalău. Deși a îndurat dureri puternice în travaliu, a rămas cu amintirea unei nașteri frumoase, fiind înconjurată de un personal medical empatic și de ajutor. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Numele meu este Bianca și sunt mama unui băiețel de 10 luni. Am născut în 15 octombrie 2021 la Spitalul Județean Zalău și pot să spun că a fost una dintre cele mai frumoase, dar, în același timp, dureroase experiențe din viața mea. 

Am stat cât am putut acasă

Am avut un travaliu de 24 de ore, care a început cu dureri puternice, dar neregulate, așa că am stat acasă și am încercat să îmi văd de treburi. Știam că urmează să nasc, dar medicul meu, un medic de nota 1.000, a spus să merg la spital doar când am contracții din 10 în 10 minute. Și am așteptat, am așteptat, până în următoarea zi dimineața, când deja devenisem anxioasă, stresata, îngrijorată. 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Membranele nu mi se rupseseră, pe bebe nu îl mai simțeam, contracțiile erau la fel de dureroase, dar tot neregulate, pâna în jurul orei 6 dimineața. Atunci, dintr-o dată, am început să le simt din 5 în 5 minute. L-am trezit pe soțul meu rapid și am plecat la spital, iar acolo, surpriză: dilatația era doar de 1 cm. Au urmat câteva ore cu contracții foarte dureroase, îmi venea să mă urc pe pereți.

Moașa m-a ajutat să mă simt liniștită

Medicul de gardă mi-a rupt membranele și a început calvarul, care a durat până am ajuns la dilatație completă. Urlam în salon să mi se facă cezariană și îmi venea să sar pe geam din cauza durerilor. Am avut mare noroc și ajutor de la moașă, o femeie de nota 10. De asemenea, lângă mine au fost un medic excepțional și asistente super empatice. Faptul că moașa îmi zicea „fata mea” mă făcea să mă simt mai liniștită și încrezătoare.

Se poate să naști și la spital de stat și să simți că, în ciuda durerilor, totul e bine. Acum, bebe are 10 luni și e perfect sănătos, iar eu sunt recuperată complet”.  

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la maternitatea din Zalău, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa