Naștere naturală la Spitalul Județean Satu Mare. „Am avut iminență de avort, din cauza unui polip, dar am rezistat până la 41 de săptămâni”

Sângerările repetate, provocate de un polip, au impus spitalizarea mamei timp de 7 zile.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Satu Mare
În cele din urmă, mamei i-a fost provocată nașterea în săptămâna 41 de sarcină. FOTO: Shutterstock

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris cum a decurs propria naștere naturală la Spitalul Județean Satu Mare, după o sarcină cu probleme și un diagnostic de iminență de avort. A născut în cele din urmă o fetiță perfect sănătoasă, de 3,700 kg. Redăm povestea integral, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Povestea noastră începe așa: aveam deja un băiat de 12 ani și mult timp am tot încercat, fără rezultat, să mai avem un copil. Într-un final, s-a produs minunea. În primele 12 săptămâni de sarcină, toate bune și frumoase. Aveam doar grețuri, iar la controale totul era ok. În săptămâna 13, am avut o primă sângerare, în urma căreia mi s-a spus că am risc crescut de avort. La camera de gardă s-a constatat că aveam un polip în afara colului uterin, pentru care am primit tratament.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am fost internată timp de 7 zile

La controlul de 16 săptămâni am aflat că vom deveni părinții unei fetite. Ce îmi puteam dori mai mult? Am ajuns în săptămâna 18, când am avut din nou sângerări, dar de data acesta însoțite de cheaguri de un roșu aprins. Am plecat la spital și am rămas internată 7 zile, cu tratament. În a 5-a zi de spitalizare, medicul a decis să taie acest polip, din care sângeram continuu, altfel ar fi crescut riscul de a pierde sarcina.

Un medic cum rar ți-e dat să întâlnești

Am ajuns astfel, de la iminență de avort la 41 de săptămâni de sarcină, iar bebelina mea nu mai voia sa iasă. Medicul a decis să îmi provoace nașterea, iar în data de 15.07.2021 am adus pe lume natural o minunăție de fetiță de 3,700 kg și 55 de cm, perfect sănătoasă. Am doar cuvinte de laudă pentru doctorița D.A., este un medic cum rar ți-e dat să întâlnești. Recuperarea a fost mai dificilă, pentru că am avut nevoie de epiziotomie, dar acum, când îmi văd fetița sănătoasă și veselă pot să spun că a meritat fiecare cusătură în parte”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste despre o naștere naturală la Spitalul Județean Satu Mare, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa