Naștere naturală la Sibiu. „Medicul meu a spus că nu voi reuși, eu fiind mică și burta mare. Am născut cu medicul de gardă”

S-a ambiționat să nască natural și a reușit, după un travaliu de 10 ore.

Ileana Mirescu
mamă si nou născut
Deși travaliul a durat 10 ore, mămica nu regretă nașterea naturală.

Cititoarea noastră Sanda ne-a trimis o poveste de naștere naturală la Sibiu, care s-a desfășurat foarte bine, în ciuda faptului că medicul care i-a urmărit sarcina și familia ei insistau pentru nașterea prin cezariană. Redăm povestea de naștere naturală la Sibiu, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Cea mai frumoasă întâmplare din viața mea a fost aceea când a venit pe lume fetița mea Sofia! Pe parcursul sarcinii am fost la controale la o doamna doctor care are cabinet privat în Sibiu. Dânsa mi-a recomandat să nasc prin cezariană, din cauza înălțimii și a burticii mari pe care o aveam, dar eu îmi doream să nasc natural.

Am luptat până la final

Când am împlinit 38 de săptămâni de sarcină am fost programată la cezariană. M-am prezentat de dimineață la spital cu bagajul făcut, din cauza insistențelor familiei mele, dar ceva din interiorul meu spunea să nu rămân pentru cezariană, să lupt până la final, și așa am și făcut.

Am refuzat-o pe doamna doctor spunându-i dorința de a naște natural și bineînțeles că nu prea a fost de acord, spunându-mi: treaba ta, dacă nu naști până pe 24 decembrie, o să provocam nașterea! În sfârșit, am ajuns la 40 de săptămâni, a fost cea mai agitată zi, deoarece durerile nu au început și îmi era frică de faptul că nu voi scăpa fără naștere provocată.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Dar cum Dumnezeu e mare, la data de 17 decembrie (40 săptămâni și o zi), la ora 7 dimineața mi s-a rupt apa, acasă fiind. Am mers cu soțul la spitalul din orasul nostru, iar de acolo m-au trimis cu Salvarea la Sibiu, spunându-mi că e risc pentru că am burta mare și sunt mică de înălțime. 

„Dacă nu ai vrut cezariană, rabdă!”

Am anunțat-o pe doamna doctor trimițându-i un mesaj în care i-am spus că voi ajunge cu Salvarea la spital cu apa ruptă și contracții ușoare. Am primit un mesaj scurt de la dânsa, că nu e tura ei și că este liberă, dându-mi de înțeles că nu se deranjează din liberul ei pentru mine. 

Când am ajuns la Sibiu aveam doar 2 cm dilatație și am stat 10 ore în travaliu. O doamnă doctor aflată acolo, în sala de nașteri, știa deja povestea mea și, văzând că abia respir după câteva ore de dureri, mi-a spus: Dacă nu ai vrut să naști prin cezariană, acum rabdă!” Am avut parte de o moașă deosebită și de un doctor extraordinar.

Mămici, ascultați-vă sufletul!

Domnul doctor m-a încurajat, spunându-mi că dacă sunt tare și lupt pentru copilul meu, o să nasc natural. Și așa a și fost. Am născut cu 7 cm dilatație și pot să spun că am avut o putere pe care nu o pot explica prin cuvinte. Bineînțeles că și domnul doctor a fost o binecuvântare pentru mine, m-a ajutat mult și în maximum 5 minute am născut o fetiță perfect sănătoasă.

Am luat nota 10 amândouă, pentru că am fost două puternice, și atât domnul doctor, cât și doamna doctor de la sala de nașteri, cea care a avut o parere proasta la început despre dorința mea, m-a felicitat, spunându-mi: BRAVOO! Din momentul în care am văzut-o pe prințesa mea, am uitat de toate durerile prin care am trecut. Așa că fiți tari, viitoare mămici, și ascultați-vă sufletul!” 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere naturală la Sibiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa