Naștere naturală la scurt timp după cezariană. „Nașterea naturală m-a împlinit și aș repeta experiența oricând, în detrimentul cezarienei”

Mama spune că nașterea naturală a fost cea mai mare dorință a ei.

Theodora Fintescu, redactor
naștere vaginală după cezariană
Medicul a asigurat-o că poate naște natural dacă cicatricea e vindecată și copilul nu e mai mare de 4 kg.

  O cititoare Totul Despre Mame care trăiește în Germania ne-a scris povestea ei de naștere naturală la scurt timp după cezariană, dorind să le încurajeze pe gravidele care își doresc o astfel de experiență. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Pe 26.02 2021 se năștea prima noastră minune, bebe Selina. Travaliul a început natural, însă aparatul de monitorizare a pulsului bebelușului semnala o problema și mi s-a explicat că e de preferat să nu riscăm nimic și să facem cezariană de urgență. Micuța era înfășurată în cordonul ombilical de la glezne și până la umeri, așa că m-am bucurat că am născut așa, chiar dacă mi-aș fi dorit nașterea naturală. 

  Nașterea naturală a fost cea mai mare dorință a mea

  S-a întâmplat la scurt timp și a doua minune! În noiembrie 2021 am aflat că sunt însărcinată cu bebe Melisa, care a venit pe lume pe 12.07.2022. A fost o sarcină foarte ușoară, iar dezvoltarea fătului a avut loc ca la carte. Întrebarea mea era dacă voi putea naște natural după o perioadă așa scurtă de la cezariană. Nașterea naturală a fost cea mai mare dorință a mea.

  În Germania se pune mare preț pe nașterea naturală și m-am bucurat să pot naște aici. Medicul care mi-a urmărit sarcina m-a asigurat că cicatricea era în regulă, iar dacă bebe nu cântărește peste 4 kg pot încerca nașterea naturală. 

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  Am așteptat două ore să mă consulte medicul

  Cu o lună înainte de termen am fost la spitalul unde urma să nasc și doctorul de gardă mi-a reconfirmat că vom încerca nașterea naturală. Mi-a mai spus că dacă nu voi naște până în săptămâna 41, îmi vor declanșa nașterea cu o cantitate mai mică de hormoni.

  Momentul a venit! Pe data de 11.07, la ora 7, au început contracțiile regulate, din 10 în 10 minute. La ora 18, contracțiile erau din 7 în 7 minute și foarte dureroase. Am plecat spre spital, unde m-au informat că dilatația era doar 1 cm și că trebuie să aștept cel puțin 2 ore până va fi doctorul disponibil să mă consulte.

  Am născut doar cu moașa și cu soțul

  La ora 21 a venit medicul, care m-a informat că dilatația era 3,5 cm și că trebuie să rămân în spital. După 2-3 ore, aveam dilatație 6 cm și am cerut epidurală. Până a venit anestezistul și a făcut toată procedura, eram dilatată 8 spre 9 și mi s-a comunicat că vor fi probleme cu expulzia, deoarece contracțiile erau tot mai rare și nu aveam putere să împing. 

  Mi-au făcut o perfuzie pentru a stimula contracțiile din nou și la 3:46, pe 12.07.2022, venea pe lume minunea noastră Melisa, cântărind 3,215 kg. Am născut doar cu moașa și cu soțul și mi s-a părut minunat. Mămicilor cărora le e frica de NVDC (nașterea vaginală după cezariană) le sugerez să aibă încredere în propriul corp și să își aleagă medici 100% pro naștere naturală. Nașterea naturală m-a împlinit și aș repeta experiența oricând, în detrimentul cezarienei”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la scurt timp după cezariană, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa