Naștere naturală la Polizu. ”În cele 10 ore în travaliu, doamna doctor nu a plecat o secundă de lângă mine”

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală la Polizu
Prezența permanentă a doctoriței, încurajările și sfaturile ei, a făcut ca travaliul de 10 ore să fie ușor de suportat.

Cititoarea noastră Lavinia ne-a scris povestea ei de naștere naturală la Polizu, o experiență care, deși a presupus 10 ore de travaliu, a fost pentru mămică o bucurie. Un mare merit l-a avut doctorița care a asistat-o, precum și restul personalului secției. Redăm povestea de naștere naturală la Polizu, așa cum a fost scrisă de Lavinia:

”Am avut o experiență plăcută la maternitatea Polizu din București, unde, în data de 14.11.2019, a venit pe lume cel de-al doilea copil, fetița noastră mult așteptată. S-a născut la 39 de săptămâni și 5 zile.

Am fost luni la control, iar doamna doctor a spus că trebuie să mă internez, să stau sub supraveghere medicală, deoarece fetița mea «nu vrea să vină pe lume». M-au monitorizat din momentul internării până în ziua în care am născut, se purtau foarte frumos asistentele cu toate mămicile, când aveau ocazia ne dădeau sfaturi.

Doamna doctor mă mângâia pe cap

Eu nu mai aveam răbdare să nasc, eram foarte agitată, voiam să plec acasă, dar, cu ajutorul lor și al doamnei doctor, am reușit să trec peste. În plus, mai am un băiețel, care aștepta cu mare nerăbdare să o aduc pe surioara lui acasă.

Nașterea s-a întâmplat joi, cu toate că fetița nu dădea semne că vrea să vină pe lume. A venit doctorița la ora 7:30, m-a chemat în cabinet și a spus că ne vedem în sala de nașteri. Bineînțeles, chiar dacă eram la a doua naștere naturală, aveam foarte multe emoții.

Am stat 10 ore în travaliu, dar nu am știut cum au trecut, pentru că doamna doctor nu a plecat o secundă de lângă mine. Mă mângâia pe cap, mă întreba ce mă doare , mă ajuta să trec mai repede peste contracții. A fost a doua mamă pentru mine.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Cu o astfel de doctoriță lângă mine, aș naște foarte mulți copii

A lăsat soțul și mama să intre la mine înainte să nasc, asta m-a ajutat foarte mult. După ce am născut și m-a dus în sala de lăuzie, mi-a adus fetița și mi-a pus-o direct la piept. M-a ajutat să o alăptez și i-a permis familiei mele să ne vadă.

Din cauza efortului depus la naștere, eram foarte obosită și am căzut de comun acord cu doamna doctor să o ducă pe fetiță la neonatologie în prima seară. În momentul în care am fost dusă în rezervă și s-a asigurat că sunt bine, atunci a plecat și doamna doctor acasă, care era venită de la 6 dimineața, și a plecat după 23:00.

Ambele mele nașteri au fost cu dânsa. Sincer, cu o astfel de doctoriță aș naște foarte mulți copii, dar ne oprim la doi. Sunt foarte mulțumită de doamna doctor și de maternitatea Polizu din București”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Polizu, te invităm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa