Naștere naturală la Ploiești. „Eram programată pentru cezariană, dar am născut natural, cu moașa, o femeie minunată!”

Mama se afla la a doua naștere și îi era teamă să nu aibă parte de aceeași experiență ca prima dată.

Theodora Fintescu, redactor
maternitatea din Ploiești
Băiețelul s-a născut natural, după un travaliu care a durat cinci ore.

Cititoarea noastră Ramona ne-a scris cum a decurs experiența ei de naștere naturală la Ploiești, cu puțin timp înainte de ora la care era programată pentru cezariană. Ramona a avut parte de o moașă implicată, având astfel parte de o naștere frumoasă, total diferită de cea anterioară, de care își amintește cu tristețe. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Îmi doream tare mult al doilea copil, am rămas însărcinată și am adus pe lume un băiețel. Toate controalele și tot ce ține de sarcină am făcute la privat și totul a fost ok până la morfologia de trimestru 2 și dublu test, când mi s-a spus că cel mic are risc mare de Sindrom Down. Am simțit că-mi pică cerul în cap și am decis împreună cu soțul și cu domnul doctor să fac amniocenteză.

Păstram sarcina, indiferent de rezultat

Am stat cu sufletul în gât până în momentul în care mi-au venit rezultatele, care au fost ok. Chiar dacă nu ar fi ieșit bine, tot aveam de gând să păstrez această sarcină. La ultimul control făcut, domnul doctor m-a trimis să ma internez, deoarece baiețelul a avut un interval în timpul monitorizării în care inima nu îi bătea cum trebuie. Am plecat de la cabinet direct la Maternitatea Ploiești și am fost preluată de o domnișoară doctor cu care vorbise medicul meu în prealabil.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Doctorul mi-a sfătuit ca, dacă medicii de la maternitate îmi vor propune cezariană, să nu refuz. Am fost monitorizată timp de câteva ore pentru ca ei să își dea seama dacă este nevoie de cezariană de urgență sau nu, însă totul a fost bine, așa că m-au programat pentru cezariană a doua zi dimineața, când urma să intre de gardă doctorul meu.

O experiență radical diferită față de cea anterioară

În acea noapte, la ora 00:00 l-am sunat pe soțul meu, i-am spus că mă culc, însă nu puteam adormi din cauza unor dureri pe care le simțeam sub burtă. Am mers la baie și am constatat că mi s-a rupt apa. Dumnezeu a vrut ca băiețelul meu să se nască pe cale naturală în data de 17.03.2022, la ora 05:25. Am născut cu moașa, o femeie minunată ce a fost lângă mine și a decurs totul ok.

Îmi era teamă de încă o naștere la această maternitate deoarece la cea anterioară, în 2016, mi-am văzut moartea cu ochii, iar comportamentul celor ce erau atunci a lăsat de dorit, din toate punctele de vedere. Acum, pot spune că am fost foarte mulțumită și îi mulțumesc domnului doctor Tudoroiu, care m-a monitorizat pe toată perioada sarcinii”.

Băiețelul s-a născut în data de 17.03.2022, pe cale naturală.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Ploiești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa