Naștere la Iași. ”Doctorița și asistentele au fost de 10”

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală la Iași
Un bebeluș perfect, după o naștere perfectă!

Cititoarea noastră Denisa Apostol ne-a trimis o poveste frumoasă de naștere naturală la maternitatea din Iași. A fost o naștere rapidă și ușoară, în compania unui personal medical de nota 10, așa cum visează fiecare gravidă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”A trecut 1 an și o lună de la nașterea piticului și acum mă gândesc, cu bucurie în suflet, că am fost binecuvantată cu o naștere naturală perfectă. Era luni, 3 iunie, după o zi de duminică liniștită, în care am făcut o mică ședință foto cu burtica.

Ora 02.00 noaptea: Mă trezesc cu durere de burtă și de spate și simt nevoia să merg de urgență la baie. Revin în pat, dar nevoia de a merge la baie și acele dureri își fac prezența la interval de 20 de minute. Până la ora 04.00 nu prea am avut curajul să mă gândesc că ar putea fi contracții.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Pe drum, contracțiile erau la 5 minute, iar toate semafoarele le-am prins pe roșu

În jurul orei 05.30 am decis să îl trezesc pe soț și să îi zic că e momentul să mergem la spital. Nu am vrut să îl trezesc până atunci, pentru a nu-mi transmite din emoțiile lui. La indicațiile doamnei doctor, am decis să pornim spre spital. Între timp, contracțiile mă „deranjau” din 5 în 5 minute. Îmi aduc aminte că erau dureroase, însă suportabile, și, tot culmea, își făceau prezența la fiecare semafor. Ironia sorții, prindeam aproape toate semafoarele pe roșu.

Naștere naturală la maternitatea din Iași. Exact 10 minute în sala de nașteri

La 06.30 am ajuns la spital, iar după ce am fost consultată am aflat că aveam deja dilatație de 7, iar până să ajung în sala de nașteri deja aveam dilatație de 8. La ora 07.05 am fost „invitată” pe masa de nașteri, iar la 07.15  am auzit pentru prima dată glasul fiului meu, Iustin Petru. Doamna doctor Cipilan Irina, asistentele și moașa au fost de nota 10, iar zilele petrecute în spital (Maternitatea ”Cuza Vodă din Iași), de asemenea.
Cu siguranță, nu se poate descrie în cuvinte toată emoția și bucuria traite în acea zi, însă le voi purta în suflet toată viața”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa