Naștere naturală la maternitatea din Bacău. „Recuperarea a durat 3 luni, din cauza unei infecții în zona epiziotomiei”

Nașterea și spitalizarea au decurs bine, mama fiind încântată de modul în care a fost îngrijită pe perioada spitalăzării.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Bacău
Mama și-a dorit mult să nască natural și i-a spus medicului că nu vrea cezariană decât dacă aceasta se impune cu adevărat. FOTO: Shutterstock.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere naturală la maternitatea din Bacău și cea a recuperării îndelungate, din cauza unei infecții. Mama a născut cu medicul de gardă, a făcut anemie după naștere și o infecție care i-a provocat dureri pe o perioadă îndelungată. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„În anul 2021, am născut natural la Maternitatea din Bacău. Mă așteptam la o experiență minunată, însă lucrurile nu au stat chiar așa. Sarcina a fost monitorizată de o doamnă doctor recomandată de o rudă, care născuse cu ea în urmă cu câțiva ani. S-a dovedit că nu e o persoană prea comunicativă, la controale îmi făcea doar ecografie și îmi recomanda analize. Având Rh negativ, iar soțul pozitiv, toată perioada sarcinii am făcut analize pentru anticorpi anti Rh.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Medicul care m-a monitorizat m-a lăsat baltă 

Cu o lună înainte de data când trebuia să nasc, doamna doctor nu a vrut să mă primească la control, deranjată că am sunat-o direct pe ea pentru programare. Mi-a spus atunci că oricum nu va participa la naștere și că mă va asista medicul de gardă. Toate acestea după ce controlul precedent i-am specificat că doresc să nasc natural, că nu aș apela la cezariană decât în cazul în care nu există altă opțiune. Doamna doctor mi-a spus atunci că ea ar fi preferat cezariana

În seara de 9 septembrie au început contracțiile, așa că la ora 21:45 am plecat cu ambulanța spre spital. Am fost internată, mi s-a făcut un control de către medicul de gardă și aveam dilatație de 3 cm. În tot acest timp, asistentele, și mai apoi medicul de gardă, au încercat să ia legătura cu doamna doctor care mi-a monitorizat sarcina, însă nu le-a răspuns.  

Anemie după naștere

După câteva ore de dureri greu de suportat, epiziotomie plus ruptură de col, la 4:20 am adus pe lume o minunăție de fetită. Deși nu am apucat să o văd decât câteva secunde, m-am îndrăgostit pe loc. Au luat-o din sala de nașteri pentru a se ocupa de ea, iar eu am rămas pentru a fi cusută. A fost nevoie de 9 fire, iar durerile au fost insuportabile.  

Șederea în spital nu a fost atât de rea, însă făcusem o anemie destul de gravă. Personalul medical s-a ocupat de mine și de copil foarte bine, fără a fi nevoie să dau cuiva ceva pentru a ne băga în seamă. Recuperarea după naștere a fost destul de dificilă și am avut nevoie de aproape 3 luni pentru a nu mai simti dureri. Asta pentru că la aproape o lună de la naștere am făcut o infecție cu puroi, în locul unde a fost făcută tăietura.

Tratament cu antibiotic

Am avut dureri groaznice, reușeam cu greu să mă ridic din pat. Am mers la control la o clinică particulară, medicul mi-a prescris tratament cu antibiotice și unguent, spunându-mi că, dacă nu trece, va fi nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a curăța zona. Însă tratamentul a dat roade după 2 săptămâni și am reușit să scap de infecție și să încep să mă bucur de noua viață alături de fetița mea”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la maternitatea din Bacău, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa