Naștere naturală la Buzău. „Dacă nu îți convine, du-te la privat! Unde credeai că vii? La discotecă?”

Pentru că i s-au pierdut hainele în spital, Florentina s-a externat în pijamale.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in bratele mamei
Fetița a suferit o ruptură de claviculă la naștere. FOTO: Shutterstock

  Cititoarea noastră Florentina ne-a trimis o poveste de naștere naturală la Buzău, în care acuză personalul maternității de atitudine neprofesionistă și vorbe umilitoare. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Povestea mea a început cu o încredere mare că, chiar dacă e pandemie, totul o să fie bine! Într-o zi, în jurul orei 19.00, în timp ce mă plimbam, am simțit ceva cald pe picioare. Se rupsese apa, micuța mea voia afară. La ora 00.30, cu contracții din 30 în 30 de minute, am plecat spre Maternitatea din Buzău.

  „Te miști ca o babă”

  Ajunsă acolo, am mers la triaj, iar apoi am fost trimisă într-un cabinet, unde m-au tratat ca pe ultima femeie, cu expresii de genul: „Dar când ai stat crăcită, nu te-a durut?” și „Te miști ca o babă”.

  După consult, a venit o infirmieră care, se vedea clar, aștepta ceva, dar nu i-am dat nimic și mi-am cărat singură geanta.

  Am ajuns în sala de nașteri, unde am dat de o doamnă asistentă extraordinară, care m-a încurajat. Dimineața, ea a ieșit din tură și nu am avut norocul de a naște cu ea. Durerile erau groaznice, eu eram singură într-o camera ciudată, muream de frică.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  A venit, după un timp, o asistentă care m-a controlat foarte brutal și, când am spus că mă doare, a zis: „Dacă nu îți convine, du-te la privat! Unde credeai că vii? La discotecă? Nu mai țipa, că nu ești pe maidan!”. Am trecut și peste asta. Mi-a pus o perfuzie și acum să vezi dureri!

  „Îți trebuie un cavaler să te urce pe capră?”

  Într-un final, aproape de terminarea perfuziei (care nu știu ce a avut în ea, că nu mi s-a spus nimic), am simțit că ceva nu e bine și îmi venea să împing. Am început să le strig și le-am spus că iese copilul. După câteva minute, au venit foarte nervoase și au început să tipe: „De ce nu te-ai urcat pe capră? Îți trebuie cavaler să te urce? Să nu te aud că țipi! Împinge, că îți fac cezariană!”

  A ieșit fetița, dar nu am auzit-o plângând! Am întrebat ce s-a întâmplat și mi-au zis să merg în salon că va veni cineva să îmi explice. Asta s-a întâmplat la ora 14, iar la ora 22 a venit cineva cu ea și mi-a spus să nu mă sperii că e bandajată, dar are o fisură la claviculă. Menționez că fetița a avut 2,380 gr. și 47 cm). În fine, după toate acestea, am reușit să ies din spital în pijamale, pentru că nimeni nu mi-a mai găsit adidașii, pantalonii și tricoul”.

  DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la Buzău, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa