„Am născut la 40 de ani, la doar două ore de la declanșarea travaliului”

Ana Maria și-a născut băiețelul la spitalul Filantropia din Capitală și a fost asistată la naștere de medicul care i-a monitorizat sarcina.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală la 40 de ani
Mama e fericită că a reușit să nască natural, repede și fără complicații.

  Cititoarea noastră Ana Maria a scris pentru Totul Despre Mame experiența ei de naștere la 40 de ani, într-un moment în care credea că visul ei de a avea doi copii nu mai poate deveni realitate. Ea a născut la Maternitatea Filantropia din Capitală, iar nașterea a fost una rapidă și nu foarte dureroasă. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Am 40 de ani și am așteptat timp de 7 ani marea veste a celei de-a doua sarcini. Mai am acasă o fetița superbă, iar de când a împlinit 2 anișori, am decis că vrem un al doilea copil. Însă lunile treceau și copilul se lăsa așteptat. Am zis că voi aștepta până la 40 de ani minunea.

  Naștere naturală, cu travaliu indus

  Anii au trecut, iar eu trecusem deja de 39 de ani. Într-o zi frumoasă de toamnă, cele doua liniuțe pe un test de sarcină au adus o imensă bucurie în familia noastră, atât pentru mine, cât și pentru soț și fetiță. Zilele au trecut și am ajuns până la sfârșitul sarcinii. În săptămâna 39 și 4 zile m-am deplasat la spital, unde domnul doctor Safta, un medic extraordinar, mă aștepta pentru internare. Am optat pentru naștere naturală indusă, pentru că doream să nasc cu domul doctor, și nu cu cel de gardă.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În Shop Totul Despre Mame găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

  După ce mi-au făcut internarea și controalele preliminare, am ajuns în sala de travaliu, unde am fost monitorizată atât de domnul doctor, cât și de către moașă. Amândoi s-au purtat ireproșabil cu mine. Pot spune că sunt o femeie foarte norocoasă, pentru că puiul meu a venit foarte repede pe lume. Travaliul a fost declanșat la ora 10:45, iar la ora 13:05 mi-am văzut pentru prima oară comoara. Durerile au fost suportabile, având și epidurală. Pe tot parcursul sarcinii și al nașterii, domnul doctor s-a purtat extraordinar.

  Nașterea a fost una foarte ușoară, la fel și sarcina, în care singura problemă avută au fost arsurile. După atâta timp de așteptare, chiar nu mai speram la o nouă sarcină, dar iată că minunile chiar există! Astăzi, minunea mea are doua luni și sunt recunoscătoare că am putut să nasc natural, chiar și la 40 de ani”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

  Dacă te-a impresionat această poveste de naștere la 40 de ani, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa