Naștere naturală la 35 de săptămâni. „Am coborât de pe masa de nașteri ca și cum nimic nu se întâmplase. Am fost fresh din secunda 2”

Atât travaliul, cât și naștere au fost foarte ușoară, Georgiana neavând nevoie de niciun fel de medicament și nici de epiziotomie.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la 35 de săptămâni
Georgiana, alături de băiețelul ei născut la 35 de săptămâni de sarcină.

Cititoarea noastră Georgiana, de 31 de ani, ne-a scris experiența ei de naștere naturală la 35 de săptămâni, la maternitatea Cuza Vodă din Iași. Travaliul ei a fost ușor, iar nașterea în sine, de asemenea. Totul a fost mult mai simplu decât își imagina, iar adevăratele provocări au venit acasă, după ce bebelușul a împlinit trei luni. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„În aprilie 2022, am născut la maternitatea Cuza Vodă din Iași, la 35 de săptămâni și 5 zile de sarcină. A fost o naștere naturală dorită și neașteptat de ușoară, după o sarcină fără risc și fără probleme.

Medicii au încercat, fără succes, să amâne nașterea

Mi s-a rupt apa acasă, l-am contactat pe medicul rezident cu care țineam legătura și în scurt timp am pornit spre spital. În primele ore, mi-a fost administrată dexametazonă pentru pregătirea pulmonară a bebelușului, întrucât membranele erau rupte, pierdeam lichid și era clar că se apropia nașterea.

Medicii au încercat să o amâne, cu ajutorul medicamentelor, însă chiar și așa, la câteva ore de la perfuzia respectivă au început contracțiile, băiatul meu fiind grăbit să iasă cu o lună mai devreme decât trebuia. Contracțiile au fost dese și scurte, de vreo 20 ori mai dureroase decât durerile din perioada menstruației, iar acest lucru a determinat personalul medical să nu intervină cu nimic medicamentos pe perioada travaliului, care a durat 7 ore.  

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Mi-am făcut griji degeaba!

Totul a fost absolut firesc, neașteptat pentru prima naștere, și mult mai simplu decât îmi imaginam! Surpriza cea mai mare a fost când am coborât de pe masă și parcă nimic nu se întâmplase. Nu a fost nevoie de epiziotomie – perineul elastic și bebele de 2, 420 kg, perfect sănătos, m-au ajutat să nu simt durere în timpul expulziei și să fiu fresh în secunda doi!

Mi s-a părut totul ca o minune. Burta s-a retras instant, iar zona intimă nu a fost deloc lezată- cu o pungă cu gheață s-a atenuat ușoara presiune ce rămăsese. Mi se pare incredibil și acum, dupa 8 luni. Sigur, nicio experiență nu seamănă cu alta, dar îmi făcusem atât de multe griji degeaba! Personalul medical a fost la datorie, toți au fost foarte prompți, însă empatia a lăsat de dorit. 

Corpul nostru chiar este făcut pentru așa ceva, fizic, psihic și hormonal; totul contribuie pentru a da viață unui suflet într-un mod absolut firesc. Nu mi-aș fi dorit cezariană, întrucât nu am nicio operație și nu-mi doream să știu cum este. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot! 

P.S. Detalii ar mai fi, însă timpul nu ne permite; adevarata solicitare a început de când bebe a trecut de 3 luni și totul a prins viață în jurul lui. Am început aventura alături de puiul nostru!”

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală la 35 de săptămâni, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa