Naștere în regiunea Veneto, Italia. „Am născut cu două asistente, doctorița stătea pe scaun și intervenea doar dacă erau probleme”

Sarcina a fost o mare surpriză pentru familie, ambii părinți având probleme de sănătate.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut alături de părinți
Fetița a avut la naștere peste 4 kg. FOTO: Shutterstock

Cititoarea nostră Petronela Preda ne-a scris povestea ei de naștere în regiunea Veneto, Italia, în timpul pandemiei de coronavirus. Petronela este mama a doi copii, primul s-a născut în Slobozia, iar cel de-al doilea în Italia, după o sarcină apărută în ciuda unor probleme de sănătate. Redăm povestea de naștere în regiunea Veneto, Italia, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt mama a doi copii: Valentin Ionuț (14 ani ) și Martina Linda (1 an și jumătate). Prima naștere a avut loc în România, la Spitalul Județean Slobozia, Ialomița. Aveam atunci 19 ani și am avut parte de o naștere ușoară, mai ales că am avut norocul să intre pe tură o cunoștință a tatălui meu.

Eu fusesem operată pe uter, soțul avusese cancer la colon

Cel de-al doilea copil s-a născut Italia, mai exact în Rovigo, din regiunea Veneto, iar aceasta este nașterea pe care vreau să o povestesc în detaliu. În aprilie 2020, de Paște, eram acasă, în șomaj, și în căutarea unui loc de muncă. Atunci am descoperit că sunt însărcinată, veste care m-a speriat, pentru că eu fusesem operată pe uter, soțul avusese cancer la colon, iar șansele de a rămâne gravidă pe cale naturală erau puține.

Am decis să fac toate analizele pentru a fi sigură că e totul ok. Toate investigațiile și controalele au fost făcute la stat, gratuit, inclusiv ecografiile 3D. Aveam termen pe 10 ianuarie 2021, chiar ziua de naștere a soțului, dar pe 8 ianuarie, seara la ora 22, m-au apucat durerile și am început să pierd sânge. Am decis să îmi fac un duș, valiza o aveam pregatită, și soțul m-a dus la urgență.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Asistentele mi-au făcut masaj la picioare

Fiind în pandemie, mi-au făcut un test rapid și apoi control, unde au constatat că eram deja dilatată 8 cm. Era 12 noaptea atunci. L-au anunțat pe soțul meu, i-au facut și lui un test rapid și l-au lasat să intre cu mine în camera. La 2:30 am fost duși în sala de nașteri, unde doctorița de gardă stătea pe scaun și se uita cum decurg lucrurile. Aici, doctorul intervine doar dacă sunt complicații.

Am născut cu asistentele, două fete tinere, care mă încurajau, îmi făceau masaj la picioare, îmi spuneau când să împing. La 4:26 am născut fetița, de 4,170 kg și 52 cm. Imediat ce am născut mi-au pus fetița pe piept, iar apoi au tăiat cordonul.

Nu s-a pus problema să dau bani

Timp de două ore am fost lăsați toți trei în sala de nașteri și am fost încurajată să alăptez imediat. Am fost dusă apoi în salon cu fetița, care a stat în permanență cu mine până în momentul externării. Soțul venea să ne viziteze o dată pe zi.

Am avut noroc că laptele mi-a venit repede și am putut să alăptez exclusiv, analizele au fost ok, așa că am stat în spital de joi noaptea până luni la prânz. Asistentele au fost foarte drăguțe, în spital totul a fost curat, mancarea a fost bună și nu s-a pus problema de a oferi bani personalului, chiar dacă a fost vorba de un spital de stat. Am plecat acasă cu o amintire foarte plăcută și urez tuturor mămicilor să se bucure de experiențe asemănătoare!”

La naștere, fetița a avut peste 4 kg

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere în regiunea Veneto din Italia, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa