Poveste de naștere naturală în poziție pelviană. „Au ieșit întâi picioarele, apoi fundul, umerii și capul”

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală în poziție pelviană
În Germania, Patricea a născut într-un spital în care medicii erau specializați pe nașteri naturale ale copiilor neîntorși.

O naștere naturală în poziție pelviană se întâmplă rar, pentru că puțini medici își asumă acest lucru. Cititoarea noastră Patricea, care trăiește în Germania, a avut parte de o astfel de naștere și ne-a scris cum a decurs aceasta. Redăm povestea de naștere naturală în poziție perviană așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră.

„Tot timpul citesc povești înspăimântătoare despre naștere, astfel că m-am decis să scriu și poveste mea mea, fiind una foarte frumoasă pentru mine. Mă aflu în Germania de câțiva ani și sunt fericită că sunt aici, pentru că modul de abordare al nașterii, al nou născutului și al mamei este foarte natural și profesionist în același timp.

Spital specializat pe astfel de nașteri

Bebelușa noastră a decis să nu se întoarcă niciodată, astfel că în săptămâna 36 era tot cu capul sus și fundul în jos. Tot în săptămâna 36 am decis să mergem la un spital din apropiere care aduce bebeluși neîntorși pe lume pe cale vaginală, fără prea multe gânduri.

În dimineața zilei de 3 septembrie ne-am dus la un control, pentru a vorbi variantele noastre cu un doctor de la spitalul respectiv, care ne-a asigurat că e la fel de normal ca o naștere cu copilul întors, că nu e nicio problemă și că, dacă eu doresc, pot aduce bebelușul pe lume pe cale vaginală fără probleme. Doctorul a fost atât de relaxat și sigur pe el, încât am plecat de acolo convinși că bebe va veni pe lume cum trebuie.

Ceea ce mi-am imaginat eu era mult mai dureros

Ne-a dat atât de multă încredere încât seara au și început contracțiile, iar după doar 5 ore de travaliu Katharina a ieșit: întâi cu picioarele, apoi fundul, umerii și, la sfârșit, căpuțul. Fără nicio problemă, cu dureri medii, ceea ce mi-am imaginat eu era cu mult mai dureros.

Am născut la 36 de săptămâni și 5 zile o bebelușă care din prima secundă și pentru următoarele 4 ore a stat pe pieptul meu și la pieptul meu. Am învățat împreuna alăptatul și tot ce ține de primele zile ale unui bebeluș. A fost totul atât de magic și de frumos încât îmi doresc repede și a doua experiență de genul acesta.

Mamele se îngrijorează mult prea mult și au mult prea puțină încredere în corpul lor și în natură. Într-adevăr, alăptatul doare la început, e unul din cele mai dureroase episoade pe care le-am trăit, însă nu aș schimba pentru nimic în lume. Katharina e acum vioaie, veselă, iar alăptatul e foarte ușor și frumos”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală în poziție pelviană, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa