Naștere naturală în Germania. „Moașa ne-a lăsat pe mine și soț să ne descurcăm singuri, iar medicul a venit doar să mă coasă”

Nașterea a fost una rapidă și frumoasă, iar mama nu a avut nevoie de medicamente sau anestezie.

Theodora Fintescu, redactor
tata prezent la nastere
Nașterea a fost exact așa cum și-a dorit-o mămica și cum a notat-o în planul de naștere.

O cititioare Totul Despre Mame ne-a trimis povestea ei de naștere naturală în Germania, naștere care a decurs exact așa cum și-a dorit: rapid, cu soțul aproape, fără medicamente de niciun fel și fără anestezie. Redăm povestea de naștere naturală în Germania așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Cu inima plină de bucurie și mulțumire, aș dori să vă povestesc cum a decurs cea de-a treia naștere a mea, în Germania, primele două fiind în Marea Britanie. În urmă cu două săptămâni, după o zi de sâmbătă obositoare, la ora 22:30, mă pusesem la somn și m-au luat durerile. La început au fost crampe ușoare, apoi mai dureroase. Aveam 39 de săptămâni și aproape 4 zile. După vreo oră, contracțiile au început să fie tot mai puternice și regulate, așa că am hotărât să merg împreună cu soțul meu la spital.

Soțul mi-a fost de un real ajutor

Odată ajunși acolo, am mai stat o jumătate de oră la parter pentru testul de coronavirus și pentru alte formalități. La ora 00:00 am fost internată în sala de naștere, moașa mi-a măsurat dilatația și aveam deja 7 cm. Parcă nu puteam crede, eram foarte bucuroasă.

În Germania, medicii încurajează și sunt pe principiul nașterii 100% naturale, am avut doar o moașă care m-a supravegheat, iar doctorul a venit doar la final, să mă coasă. Soțul mi-a fost un real sprijin. Mi-a făcut masaj la spate în timpul contracțiilor, mi-a pus comprese cu apă rece să mă răcorească, mă dădea cu balsam, că aveam buzele mereu uscate. Mi-a dat ulei de levănțică pentru a încerca să mă relaxez, mi-a dat o mână să strâng când simțeam că nu mai pot continua, multe mângâieri și cuvinte de încurajare. În plus, a fost traducător între mine și moașă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Planul de naștere s-a împlinit, cu punct și virgulă

M-am putut mișca in voie prin salon, am folosit o minge gonflabilă și am încercat diferite poziții pentru a trece mai bine prin acele contracții dureroase. Când am simțit că nu mă mai pot ține pe picioare, m-am urcat pe patul de naștere și, după o jumătate de oră de chin, în care câteva minute au fost pentru împins, la ora 3:11 minute a venit pe lume băiețelul meu Moise, de 3,950 gr și 55 de cm.

Avusesem o ușoară fisură de gradul 1, așa că a fost nevoie să fiu cusută de medic. Între timp mi-au pus bebelușul pe piept, apoi l-au cântărit, măsurat și l-am putut alăpta. Spun că a fost nașterea mult dorită, pentru că am avut scris pe o hârtie planul nașterii, pe care îl știam doar eu și Dumnezeu, și s-a împlinit cu punct și virgulă.

E o binecuvântare să poți avea nașterea dorită

Am născut înainte de 40 de săptămâni, nu a fost nevoie să mi se facă inducere sau cezariană, m-am dilatat foarte repede cât am stat acasă. Travaliul total a fost de 4 ore și jumătate, camera de naștere fost liniștita și semi-întunecoasă și am născut 100% natural, fără niciun medicament, perfuzie sau anestezie, iar în ciuda greutății bebelușului, m-am fisurat foarte puțin.

Faptul că moașa ne-a lăsat, pe mine și soțul meu, să ne descurcăm mai mult singuri, m-a bucurat de asemenea. E o binecuvântare să poți avea nașterea naturală mult dorită și, la final, să îți strângi în brațe copilașul, fiind copleșită de bucurie și extaz.”

La naștere, băiețelul a avut aproape 4 kg.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această experiență de naștere naturală în Germania, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa