Naștere naturală în Austria. „Am prins o moașă româncă și totul a fost la superlativ”

Asistentele au fost răbdătoare și i-au răspuns mamei, aflată la primul copil, la toate întrebările legate de îngrijirea nou născutului.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală în austria moasa cu nou nascut in brate
Moașele și asistentele au îngrijit copilul atunci când mama a avut nevoie de odihnă.

Cititoarea noastră Claudia H. ne-a scris povestea ei de naștere naturală în Austria, o experiență frumoasă, ea având parte de sprijinul unei moașe românce și a unor consultanți în alăptare care au ajutat-o să atașeze corect copilul la sân. Redăm povestea de naștere naturală în Austria, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt Claudia, locuiesc în Austria, iar experiența mea este legată de nașterea naturală. Înainte, îmi era atât de teamă de naștere, încât le-am întrebat pe toate cunoscutele care au trecut prin această experiență cum a fost în cazul lor. În data de 29.05.2022, în jur de ora 20.00, mi s-a rupt apa. Inițial, nu mi-am dat seama că asta se întâmplase, dar aveam să mă conving în curând.

Aveam contracții din 5 în 5 minute

Pentru că avusesem probleme cu sarcina de pe la 6 luni, stătusem toată perioada mai mult în pat, însă în acea zi nu am avut stare, iar acest lucru probabil a grăbit travaliul. Am plecat repede la spital, iar din acel moment soțul a stat în permanență cu mine. Am ajuns în secția unde trebuia să fiu monitorizată, iar la control moașa a constatat că aveam dilatație de 2 cm și contracții din 5 în 5 minute. În jurul orei 23, aveam deja dilatație 7 cm.

La ora 02:28, după 6 ore de travaliu și dureri când mai mici, când mai mari, și cu dublă tăietură, am adus cea mai prețioasă comoară pe lume, băiețelul meu, Sebastian care urmează să împlinească un anișor. Eu am fost super mulțumită de tot personalul, începând de la femeile de serviciu, până la moașe, asistente, doctori, totul a fost la superlativ. Am și reușit să dorm, pentru că nașterea mă extenuase. Am prins o moașă româncă, ea a fost cea care mi-a luat bebelușul cu ea și astfel am reușit să mă odihnesc.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Consultanții în alăptare mi-au explicat pas cu pas ce am de făcut

Aici, asistentele sau moașele iau bebelușii și lasă mamele să se odihnească, să își recapete puterile. Bebelușul a stat apoi cu mine, lipsind doar când l-au luat să îl cântărească și măsoare. Am vrut să nasc la spitalul meu de suflet, aici am și născut, cu oameni de excepție. Din prima clipă de după naștere am fost învățată de moașă cum să atașez bebelușul la sân și apoi am avut consultanți în alăptare care mi-au explicat pas cu pas ce am de făcut.

Cred că le-am înnebunit pe asistente cu tot felul de întrebări, fiind la primul copil și neavând habar de multe. Toate au fost respectoase și răbdătoare, mereu am primit încurajări. Patul mi-a fost schimbat în fiecare zi și totul a fost așa cum m-am așteptat. Deși am fost rezervată puțin în privința nașterii naturale, de la bun început am spus că eu îmi doresc să nasc natural.

Dacă aș mai avea 10 copii, tot natural aș naște

Îmi place că aici, în Austria, nu ți se face cezariană la cerere, cum e în România. Aici se face doar în cazul în care medicul decide că viața ta și/sau a bebelușului este în pericol. Cum zicea o mămică într-un articol de la dumneavoastră de pe site, dacă aș mai avea 10 copii, tot natural aș naște. Așa este și în cazul meu, aș face aceeași alegere, este cea mai bună opțiune. Mai jos atașez două poze cu Sebastian, una la câteva minute după naștere și cealaltă, cu mine, pe când el avea 10 luni. Vă mulțumesc frumos pentru că acordați șansa tuturor mamelor să își spună povestea”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere naturală în Austria, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa