Poveste de naștere naturală după cezariană. ”Am avut ruptură uterină, iar medicul a uitat un pansament între intestine”

Cititoarea noastră a suferit o ruptură uterină la naștere, iar în cele din urmă i s-a făcut cezariană.

Theodora Fintescu, redactor
femeie spre sala de operație
După patru luni de la operație, mămica a aflat că medicii uitaseră un pansament în corpul ei.

Cititoarea noastră Viorica ne-a trimis o poveste de naștere naturală după cezariană, care a avut loc într-un spital din Spania. Copilul, deși a stat trei zile în incubator, a fost foarte bine, însă mămica a avut de suferit, iar la câteva luni după naștere a fost la un pas de a-și pierde viața. Redăm povestea de naștere naturală după cezariană, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Îndrăznesc și eu să îmi scriu povestea, după ce am citit atâtea și după ce am empatizat cu fiecare în parte, pentru că, într-un fel sau altul, am simțit în inima mea de mămică durerea fiecăreia!

Am rămas însărcinată la 19 ani cu minunea mea Daria, care acum are 7 ani! Am fost monitorizată în orașul meu până la 8 luni. În urma unor analize și din cauza faptului că aveam miopie, medicul meu oftalmolog, împreună cu ginecologul, au decis că e mai bine să nasc prin cezariană.

Prima operație, prin cezariană, a decurs normal. A doua, nu

Totul a decurs normal, până am aflat că Spitalul Județean Călărași, unde urma să nasc, nu avea anesteziști și trebuia să aștept după niște doamne din Bulgaria. Am luat repede hotărârea că e mai bine să nasc în București. Am luat legătura cu o doamnă doctor de la Spitalul Cf2, care a făcut tot posibilul ca eu și Daria să fim bine, chiar dacă venea pe lume mai devreme, cu cezariană programată.

Totul a decurs normal, operația a fost ok și după totul a fost bine. Cea mai oribilă experiență am trăit-o 5 ani mai târziu, într-un spital de stat din Spania, unde urma să se nască Carla. Am optat pentru nașterea naturală, pentru că medicii m-au asigurat că totul va decurge bine.

Sarcina a decurs foarte bine, Carla se dezvolta frumos și surioara ei o aștepta nerăbdătoare.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Numai că trecusem de 40 de săptămâni și pierdusem lichid. Aveam 40 de săptămâni și două zile când m-au internat și urmau să-mi provoace nașterea. Au urmat 36 de ore de travaliu– primele 24 cu medicament intravaginal pentru dilatare care nu a avut niciun efect. Aveam dilatarea 3 cm.

Când m-a consultat medicul, a constatat că am hemoragie

După cele 24 de ore, mi-au rupt apa și am așteptat să apară dilatarea. Nu a apărut. Spre seară, au început dureri groaznice și am cerut epidurală, dar mi-au administrat o doză după minute bune de chin, pentru că anestezistul abia a reușit să îmi găsească un spațiu între inelele coloanei.

M-am liniștit, dar pe la 10 seara ceva nu era în regulă: aveam durere mare sub coaste (chiar și cu epidurală). Copilul nu era monitorizat corect, la monitorizare se auzea o tahicardie, dar nu știam dacă e a mea sau a fetiței. A venit un medic și a încercat să ia probe din căpșorul bebelinei, dar nu a reușit- aveam hemoragie.

După 4 luni, am aflat că medicul a uitat un pansament între intestinele mele

Am auzit doar niște țipete, că trebuie să intru de urgență în sala de operație și că toată lumea de pe secție trebuie să vină lângă mine. Nu știu când am ajuns acolo, dar când au început să opereze am auzit doar „ruptură uterină”, ”chemați pediatrul!”, ”chemați soțul!”

Carla mea nu plângea, iar eu m-am pierdut în ceață. Când mi-am revenit, soțul meu era lângă mine în sala de operație și medicul îl ruga să mă țină de vorbă ca să nu mă piardă. Mi-au scos o trompă și una e legată, pentru că uterul meu nu poate să ducă altă sarcină! Carla mea, minunea mea, a fost bine! A stat la incubator 3 zile și totul a fost normal. Medicul acela a salvat-o pe micuța mea, urmând să îmi distrugă mie sănătatea. Mi-a lăsat un pansament între intestine, care a fost descoperit după 4 luni, din cauza unei infecții care era să mă omoare! Dar asta e altă poveste!” 

Dacă ți s-a părut interesantă acestă poveste de naștere naturală după cezariană, te invităm să citești și:

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa