Cititoarea noastră Alexandra M. ne-a scris povestea ei de naștere la Maternitatea Filantropia din București, impresionată fiind de modul în care a fost tratată, de condițiile din maternitate și de informațiile primite despre îngrijirea nou-născutului. Alexandra admite că a încercat să îi dea bani medicului pe perioada monitorizării sarcinii, dar a fost refuzată. Redăm povestea de naștere la Maternitatea Filantropia, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Am născut la Maternitatea Filantropia din București în data de 2.09.2021, natural, și fără să dau bani nici la naștere, nici pe perioada celor șapte zile petrecute în spital sau la controalele periodice din timpul sarcinii. Am încercat de două ori să îi dau bani medicului în timpul controalelor periodice, până când mi-a spus că, dacă mai încerc, nu mă mai primește. Nu vreau să dau numele medicului, însă am ajuns la el la recomandarea mătușii mele, care mi-a spus că e cel mai bun din spital.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Se năștea pe bandă rulantă
Am avut un travaliu lung, care nu părea că se mai termină. După 10 ore în care nu am reușit să mă dilat, mi s-a făcut o injecție, iar în 40 de minute am născut un băiețel de 2, 900 kg și 49 cm. Nașterea mea a fost într-o perioadă aglomerată, când toate locurile din spital erau ocupate, iar unele gravide erau nevoite să stea cu membranele rupte pe scaune, așteptând un loc în sala de nașteri. Când am ajuns eu la camera de gardă, cu membranele rupte, am ocupat ultimul loc disponibil. Înaintea mea, a fost o femeie care a născut în 10 minute, pe ceas.
Ghinionul meu a făcut să nu nasc cu medicul care mi-a urmărit sarcina, dar nu a fost o tragedie, pentru ca dânsul a vorbit cu colegii care m-au preluat și am născut cu doamna doctor care era de gardă și care s-a comportat exemplar, ca și cum aș fi fost pacienta dumneaei, și asta fără să dau vreo atenție.
Am primit toate informațiile pe care le-a cerut
Absolut toți medicii cu care am interacționat la Filantropia sunt minunați. Când a venit vremea ca puiul meu să se nască, s-a umplut sala de medici, asistente și moașe în mai puțin de 10 secunde, iar din clipa aceea am început să cunosc personalul spitalului. Am numai cuvinte de laudă atât la adresa celor care m-au asistat la naștere, cât și a doctorilor și asistentelor de la neonatologie. M-a impresionat în special asistenta șefă de acolo.



După naștere, am avut parte de 3 controale pe zi (de la medicul care mi-a urmărit sarcina, de la doamna doctor cu care am născut și de la medicul de gardă) pentru mine, iar pentru copil cel puțin 2 și la nevoie. Am fost învățată cum să alăptez, cum să scot gazele copilului. Mi s-a explicat pas cu pas cum se face băița acasă, inclusiv îngrijirea buricului. Dacă am avut nevoie de sfaturi suplimentare, am cerut și am primit. Și da, toate acestea fără mită. Se poate!
Se făcea curățenie în permanență
Doamnele asistente veneau cu seringa pentru copii din 3 în 3 ore și puteai lua câte voiai pentru ca al tău copil să se sature. În fiecare dimineață, copiii erau luați și duși la baie, când se întorceau miroseau magnific. Orice nelămurire sau curiozitate am avut, am primit răspuns fără întârzieri. Din păcate pentru mine și băiatul meu, am stat 6 nopți și 7 zile în spital. Dar, din fericire, m-am simțit ca acasă. Sunt ciudat, nu? Vă spun sincer, în afară de familia de acasă, nu mi-a lipsit nimic. Mâncarea a fost proaspătă și bună, iar curățenia permanentă. Dacă ne mai dă Dumnezeu încă o minune de copil, fără ezitare voi călca din nou pragurile Maternității Filantropia, pe care o recomand oricui, cu mare căldură”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Maternitatea Filantropia, îți recomandăm să citești și:
- Naștere la Spitalul Filantropia din București. „Cezariana nu este o alegere egoistă și nu strică atașamentul mamă- copil”
- „Nașterea la Filantropia, din București, a fost mai frumoasă decât cea de la Roma”
- Naștere cu placenta praevia la Filantropia Craiova. „Le mulțumesc asistentelor, s-au purtat cu mine de parcă mă cunoșteau de o viață”
- Naștere naturală la Filantropia. „Doamnelor moașe, nu mai întindeți buzunarele!”
- Naștere la Filantropia. „Când era „hiena” pe tură, era groaznic. Era rasistă cu mamele rome și le vorbea oribil”