Naștere la Torino. „Mi-am dorit cezariană la cerere, dar nu au acceptat. Nici epidurala nu a fost posibilă”

Până la urmă, Ștefania a fost mulțumită că a născut natural, pentru că la trei ore după naștere s-a putut mișca fără probleme.

Theodora Fintescu, redactor
cuplu cu nou născut
Din cauza unor complicații, familia a petrecut mai multe zile în spital. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Ștefania ne-a trimis o poveste de naștere la Torino, Italia, în plină pandemie, când anesteziștii spitalului se ocupat doar de cazurile Covid, așa că epidurala nu era posibilă. Ștefania a cerut cezariană, însă medicii nu au considerat că se impune acest lucru, așa că a născut natural, în săptămâna 41. Redăm povestea de naștere la Torino așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut o fetiță de 3,100 gr și 51 de cm în decembrie 2020, în Torino, Italia. Povestea noastră începe odată cu pandemia, pe 26 martie 2020, când au apărut cele doua liniuțe mult așteptate. Neavând acte făcute în Italia, am început o alergatură contracronometru pentru a rezolva totul înainte de naștere.

Cererea pentru cezariană nu mi-a fost aprobată

În primele 8 luni am făcut toate analizele și ecografiile la privat, după aceea, actele fiind gata, am reușit să merg la spital pentru ultimele investigații. Mi-am dorit cezariana la cerere, nimeni nu a fost dispus să îmi accepte cererea. Am dorit măcar epidurală, dar nici asta nu a fost posibil, din cauză că anesteziștii se ocupau de cazurile Covid și veneau în spital doar pentru urgențe. Așa că m-am lăsat în voia sorții, mi-am zis că ce-o fi, o fi, de născut tot trebuie să nasc într-un fel sau altul.

În săptămâna 36, am făcut ultimul control și mi s-a spus să merg la spital când mi se rupe apa sau dacă am dureri mari (eu fiind cu diabetul gestational la limită). Mi s-a părut ciudat că nu mă mai controlează nimeni, dar am zis că poate așa este la ei. La 39 de săptămâni, m-am trezit cu picioarele foarte umflate, eu neavând astfel de probleme toată sarcina. Am mers la spital, mi-au făcut toate analizele și mi-au spus că nu este nimic îngrijorător, doar că am puțin lichid și e nevoie de monitorizare la fiecare 3 zile.

În săptămâna 41, bebe nu dădea semne că vrea să iasă

De la 40 de săptămâni și 5 zile, am mers la spital în fiecare zi. Bebelina nu voia să vină. Au hotărât să îmi faca inducere la 41 de săptămâni și o zi, deoarece lichidul scăzuse sub limită. La ora 20 mi-au făcut inducere, a doua zi la 9 au început contracțiile, la ora 13.00 eram întinsă pe podea și țipam după calmante. Nu mi-au dat nimic.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

În tot acest timp, toată lumea s-a purtat exemplar cu mine. Masaj, vorbe frumoase, ținut de mână în timpul contracțiilor. La ora 17:40 aveam dilatație 8 cm și au decis să mergem în sala de nașteri. Acolo a putut intra și prietenul meu cu mine. La ora 18.00, doctorița mi-a rupt apa, la 18:10 mi-a făcut epizotomie, iar la 18:18 s-a născut prințesa mea.

M-am simțit ca într-un hotel de 5 stele

Am avut parte de două ore cu ea pe pieptul meu și cu prietenul lângă mine, au fost două ore magice. Din păcate, bucuria a durat puțin, deoarece atunci când micuța plângea puternic, i se oprea respirația. Am fost nevoită să stau două săptămâni în spital și cauza nu a fost găsită, dar problema s-a rezolvat de la sine.

În tot acest timp, am fost îngrijite exemplar și am avut parte de tot sprijinul medical și uman. Condițiile din spitalul de stat au fost extraordinare, ca la un hotel de 5 stele. Mă bucur enorm că nimeni nu a fost de acord cu cezariana, la 3 ore după naștere mergeam și îmi țineam bebelușul în brațe”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Torino, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa