Cititoarea noastră Iulia Mocan ne-a scris experiența ei de naștere la maternitatea din Dej, județul Cluj, o experiență plăcută, atât datorită travaliului ușor, cât și faptului că a fost înconjurată de un personal binevoitor și empatic. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Dej, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Am citit atâtea povești triste despre nașteri, dar am citit și povești fericite. Azi m-am hotărât să împart și eu cu voi experiența mea, care a fost una fericită. Pe scurt, mă numesc Iulia, am 33 de ani și am născut la Spitalul Municipal Dej. Primele controale le-am făcut la o clinică privată în Cluj Napoca, dar n-am fost mulțumită. Mi se părea că sunt tratată cu superficialitate.
Totul a fost la superlativ
După această experiență, la îndemnul unei prietene, m-am hotărât să merg la un control și la stat. Și nu-mi pare rău absolut deloc, pentru că am fost tratată cu mare atenție pe tot parcursul sarcinii. Totul a fost gratis. Mergeam lunar cu biletul de trimitere de la medicul de familie și nu am fost chemată în privat.
A venit și momentul nașterii. De la preluarea la camera de gardă, până am ajuns în sala de travaliu, totul a fost la superlativ. Iar pentru personalul medical, jos pălăria!
În timpul travaliului am primit mult doritul sprijin psihologic. În timpul nașterii am primit ajutor fizic, psihologic. Am fost mângâiată pe frunte și încurajată cu vorbe frumoase, care mi-au dat putere pentru micuța mea. După un travaliu relativ scurt, am născut o minunăție de fetiță de 3, 920 kg. Nasterea a fost greuță, din cauza greutății micuței.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Apreciez faptul că nu m-au lăsat să mă chinui
Fetița a fost dusă imediat la oxigen, eu i-am văzut doar spatele și mi-au rămas în minte cuvintele doamnei doctor: „Fetelor, o vreau roz!”. Apoi i-am auzit plânsul și atât, a fost dusă direct la oxigen. A suferit puțin, dar apoi totul a decurs perfect, fetița si-a revenit și după aproximativ o oră am ținut-o în brațe. Am stat puțin cu ea, din cauza protocolului Covid, dar nu m-a deranjat, am profitat si m-am odihnit.
Am apreciat mult și sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că nu am fost lăsată să mă chinui. Am fost tratată cu respect, răbdare și căldură. După naștere, am avut parte de atenția întregii echipe medicale, veneau să întrebe cum mă simt de câteva ori pe zi. Am rămas plăcut surprinsă, nu mă așteptam la asemenea tratatament. Nu am întalnit o persoană care să mă repezească sau să țipe la mine. Niciuna!
A venit în vizită inclusiv șeful de secție. Am născut cu medicul de gardă, pentru că cel care mi-a urmărit sarcina nu era în spital, dar a venit să se intereseze de starea mea în următoarea zi. Nu am dat „plic” nimănui, nici măcar o ciocolată nu a fost acceptată”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Dej, îți recomandăm să citești și:
- Naștere naturală la Brașov. „Cine dorește o naștere frumoasă, să meargă la maternitatea din Brașov. Îi mulțumesc moașei pentru tot ce a făcut pentru mine”
- Naștere la Bacău. „Am născut în 4 ore, fără medicamente pentru durere. Recomand din toată inima această maternitate!”
- Naștere la maternitatea din Buftea. „Nu am dat nimănui nimic în sala de naștere și mi-a părut rău, meritau”
- Naștere la Maternitatea Sibiu. „Condițiile au fost ca la hotel, cadrele medicale au fost minunate. Nu a costat nimic!”
- „Nașterea la Filantropia, din București, a fost mai frumoasă decât cea de la Roma”