Naștere la maternitatea din Dej, județul Cluj. „Totul a fost la superlativ. Nu m-au lăsat să mă chinui, m-au tratat cu respect și căldură”

Fetița a avut nevoie de terapie cu oxigen imediat după naștere, dar și-a revenit repede.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut de 4 kg
Fetița a avut 4 kg, iar acest lucru a îngreunat puțin nașterea. FOTO: Shutterstock

Cititoarea noastră Iulia Mocan ne-a scris experiența ei de naștere la maternitatea din Dej, județul Cluj, o experiență plăcută, atât datorită travaliului ușor, cât și faptului că a fost înconjurată de un personal binevoitor și empatic. Redăm povestea de naștere la maternitatea din Dej, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am citit atâtea povești triste despre nașteri, dar am citit și povești fericite. Azi m-am hotărât să împart și eu cu voi experiența mea, care a fost una fericită. Pe scurt, mă numesc Iulia, am 33 de ani și am născut la Spitalul Municipal Dej. Primele controale le-am făcut la o clinică privată în Cluj Napoca, dar n-am fost mulțumită. Mi se părea că sunt tratată cu superficialitate.

Totul a fost la superlativ

După această experiență, la îndemnul unei prietene, m-am hotărât să merg la un control și la stat. Și nu-mi pare rău absolut deloc, pentru că am fost tratată cu mare atenție pe tot parcursul sarcinii. Totul a fost gratis. Mergeam lunar cu biletul de trimitere de la medicul de familie și nu am fost chemată în privat. 

A venit și momentul nașterii. De la preluarea la camera de gardă, până am ajuns în sala de travaliu, totul a fost la superlativ. Iar pentru personalul medical, jos pălăria! 

În timpul travaliului am primit mult doritul sprijin psihologic. În timpul nașterii am primit ajutor fizic, psihologic. Am fost mângâiată pe frunte și încurajată cu vorbe frumoase, care mi-au dat putere pentru micuța mea. După un travaliu relativ scurt, am născut o minunăție de fetiță de 3, 920 kg. Nasterea a fost greuță, din cauza greutății micuței.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Apreciez faptul că nu m-au lăsat să mă chinui

Fetița a fost dusă imediat la oxigen, eu i-am văzut doar spatele și mi-au rămas în minte cuvintele doamnei doctor: „Fetelor, o vreau roz!”. Apoi i-am auzit plânsul și atât, a fost dusă direct la oxigen. A suferit puțin, dar apoi totul a decurs perfect, fetița si-a revenit și după aproximativ o oră am ținut-o în brațe. Am stat puțin cu ea, din cauza protocolului Covid, dar nu m-a deranjat, am profitat si m-am odihnit.

Am apreciat mult și sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că nu am fost lăsată să mă chinui. Am fost tratată cu respect, răbdare și căldură. După naștere, am avut parte de atenția întregii echipe medicale, veneau să întrebe cum mă simt de câteva ori pe zi. Am rămas plăcut surprinsă, nu mă așteptam la asemenea tratatament. Nu am întalnit o persoană care să mă repezească sau să țipe la mine. Niciuna!

A venit în vizită inclusiv șeful de secție. Am născut cu medicul de gardă, pentru că cel care mi-a urmărit sarcina nu era în spital, dar a venit să se intereseze de starea mea în următoarea zi. Nu am dat „plic” nimănui, nici măcar o ciocolată nu a fost acceptată”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea din Dej, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa