Naștere la Spitalul Universitar din București. „Personalul s-a purtat exemplar, cu excepția neonatologului”

Pentru că a avut un test Covid pozitiv, Ștefania nu a putut sta cu bebelușul după naștere.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut
Mama a născut conform protocolului Covid și a avut parte de toată atenția și grija medicilor.

Cititoarea noastră Ștefania ne-a scris povestea ei de naștere la Spitalul Universitar din București, în octombrie 2021, o experiență care a surprins-o în mod plăcut, mai ales că fusese confirmată cu COVID și a avut parte de un protocol special de naștere. Redăm povestea de naștere la Spitalul Universitar din București, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Deși am avut COVID în septembrie 2021, la o lună și 2 săptămâni distanță am ieșit din nou pozitivă la testul pentru internare, fiind nevoită să nasc conform procedurii Covid. Am ajuns la spital la ora 7 dimineața, iar rezidentul doamnei doctor care mi-a urmărit sarcina s-a ocupat de mine și m-a ajutat cu internarea și tot ce mai era nevoie, explicându-mi detaliat tot ce va urma.

Complicații în timpul operației de cezariană

Puțin după ora 8 a ajuns și doamna doctor și am intrat în operație, după ce am făcut cunoștință cu anestezistul, care a fost foarte atent la mine în timpul intervenției. Operația în sine mi s-a părut că a trecut repede, deși a durat aproape 2 ore, din cauza unor complicații de care doamna doctor s-a ocupat cu profesionalism și în timpul operației, dar și după aceea. Chiar mi-a cerut să o sun zilnic, timp de câteva săptămâni după externare, pentru a-i transmite cum mă simt.

Copilul nu mi l-au arătat în sala de operație, dar în salonul postoperator mi l-au adus de două ori să îl văd, însă fără să îl ating. În rest, doamnele asistente au fost foarte drăguțe și mi-au făcut poze, s-au comportat exemplar, ajutându-mă să trec peste trauma că nu mi-am putut îmbrățișa copilul. Tot personalul spitalului s-a comportat exemplar, făcându-mă să mă simt în largul meu.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Neonatologul mi-a oferit informații puține

Un gust amar mi-a lăsat doar doctorul neonatolog, care m-a tratat rece și nu mi-a dat foarte multe informații despre starea bebelușului, motivând că totul este scris în biletul de externare. Am ajuns acasă cu un bebeluș despre care nu știam cum se hrănește, cum se schimbă, cum se spală, dar în câteva ore am reușit să îl cunosc și ne-am descurcat de minune, reușind să îl alăptez exclusiv. Cu siguranță mi-au fost de folos cursurile de puericultură pe care le-am făcut înainte să nasc.

Cât despre spital, cu siguranță voi alege același loc și același doctor și la sarcina următoare, sperând ca data viitoare să nasc cu procedura normală”.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în cel mult 1.000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Spitalul Universitar din București, îți recomandăm să citești și:

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa