Cititoarea noastră Ștefania ne-a scris povestea ei de naștere la Spitalul Universitar din București, în octombrie 2021, o experiență care a surprins-o în mod plăcut, mai ales că fusese confirmată cu COVID și a avut parte de un protocol special de naștere. Redăm povestea de naștere la Spitalul Universitar din București, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Deși am avut COVID în septembrie 2021, la o lună și 2 săptămâni distanță am ieșit din nou pozitivă la testul pentru internare, fiind nevoită să nasc conform procedurii Covid. Am ajuns la spital la ora 7 dimineața, iar rezidentul doamnei doctor care mi-a urmărit sarcina s-a ocupat de mine și m-a ajutat cu internarea și tot ce mai era nevoie, explicându-mi detaliat tot ce va urma.
Complicații în timpul operației de cezariană
Puțin după ora 8 a ajuns și doamna doctor și am intrat în operație, după ce am făcut cunoștință cu anestezistul, care a fost foarte atent la mine în timpul intervenției. Operația în sine mi s-a părut că a trecut repede, deși a durat aproape 2 ore, din cauza unor complicații de care doamna doctor s-a ocupat cu profesionalism și în timpul operației, dar și după aceea. Chiar mi-a cerut să o sun zilnic, timp de câteva săptămâni după externare, pentru a-i transmite cum mă simt.
Copilul nu mi l-au arătat în sala de operație, dar în salonul postoperator mi l-au adus de două ori să îl văd, însă fără să îl ating. În rest, doamnele asistente au fost foarte drăguțe și mi-au făcut poze, s-au comportat exemplar, ajutându-mă să trec peste trauma că nu mi-am putut îmbrățișa copilul. Tot personalul spitalului s-a comportat exemplar, făcându-mă să mă simt în largul meu.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Neonatologul mi-a oferit informații puține
Un gust amar mi-a lăsat doar doctorul neonatolog, care m-a tratat rece și nu mi-a dat foarte multe informații despre starea bebelușului, motivând că totul este scris în biletul de externare. Am ajuns acasă cu un bebeluș despre care nu știam cum se hrănește, cum se schimbă, cum se spală, dar în câteva ore am reușit să îl cunosc și ne-am descurcat de minune, reușind să îl alăptez exclusiv. Cu siguranță mi-au fost de folos cursurile de puericultură pe care le-am făcut înainte să nasc.
Cât despre spital, cu siguranță voi alege același loc și același doctor și la sarcina următoare, sperând ca data viitoare să nasc cu procedura normală”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Spitalul Universitar din București, îți recomandăm să citești și:
- Naștere prin cezariană la Spitalul Universitar. ”Când copilul s-a înecat noaptea cu lapte, asistentele au stat 2 ore lângă noi”
- Naștere la Spitalul Universitar. „Medicul m-a învățat să mint că am contracții și mi-a spus exact ce șpagă să dau”
- Poveste de naștere la Spitalul Universitar. „Toți s-au purtat exemplar, de la brancardier la anestezist”