Naștere la Spitalul Lotus din Ploiești. „Am născut în pandemie, iar totul a mers ca pe roate”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la spitalul Lotus
Deși a născut în plină pandemie, mămica a avut o experiență frumoasă.
Cititoarea noastră Georgiana Gaftoi ne-a trimis o poveste de naștere la Spitalul Lotus din Ploiești, acolo unde a venit pe lume copilașul ei. Deși nașterea a avut loc în plină pandemie de coronavirus, pentru mămică a fost o experiență plăcută, în mare partă datorită empatiei de care au dat dovadă cei din jur pe perioada spitalizării. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
”Aș vrea să vă povestesc totul despre nașterea mea în spital, nu pentru a face reclamă, ci pentru simplu fapt că merită lăudat. Din fericire, sunt una dintre femeile pentru care sarcina și implicit nașterea și recuperarea au mers ca pe roate, fără vreo problemă.
Am luat contact cu Spitalul Lotus acum 6 ani, atunci mi-am cunoscut și medicul ginecolog pentru prima dată, doctorul Mihai Ciorăscu, omul de milioane care m-a ajutat să duc o sarcină sănătoasă și să nasc un copil minunat. De la prima consultație am întâlnit un om, iar după, un medic.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

Îmi doream enorm de mult un copil, deși pe vremea aceea aveam doar 18 ani, dar, din cauza unor probleme, sarcina întârzia să apară. Așa că anul trecut, când am aflat că sunt însărcinată, am trecut prin sute de stări și emoții, pe care domnul doctor m-a ajutat să le trec, explicând ce trebuie să fac, cum să fac, ce medicamente să iau, fiind acolo și la ore târzii, mi-a răspuns la telefon de fiecare dată, indiferent de oră.

Naștere la Spitalul Lotus. ”Medicul anestezist mă mângâia pe cap”

Nașterea a fost programată, a trebuit să nasc prin cezariană. Am născut în plină pandemie, soțul nu a avut voie nici măcar să intre în spital, deoarece se dorea protecție maximă. În timpul operației, am avut medici care mi-au explicat tot ce se întâmplă, un medic anestezișt care mă mângâia pe cap, îmi spunea că totul este în regulă și care mă întreba non stop cum mă simt, asistentă care m-a ținut de mână fiindcă aveam emoții, moașa care mi-a lăsat copilul pe obraz mai mult de 5 minute și care mi l-a adus imediat după ce am fost dusă la Terapie Intensivă.
După ce am fost mutată în salon, unde am stat singură pentru ca sunt rezerve single, bebe a stat cu mine mereu, asistentele au fost foarte amabile, mă ajutau de fiecare dată când le chemam, doamnele care aduceau mâncarea erau foarte drăguțe, mereu întrebând dacă sunt bine și ce face cel mic.

Medicul m-a vizitat în fiecare zi

Toată lumea a fost de ajutor, am fost susținută de fiecare dată să mă ridic din pat pentru a mă recupera mai ușor. Domnul doctor a venit în fiecare dimineață, cu zâmbetul pe buze, întrebând cum ma simt, dacă bebe este bine, dacă mănâncă. Cu siguranță că în orice spital pot exista defecte pe anumite domenii, dar, cel puțin aici, eu nu am găsit.
Vreau să mulțumesc pentru tot sprijinul domnului doctor Ciorăscu, moașei Silvia Moise și tuturor asistentelor de la maternitate”.
Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa