Cititoarea noastră Cosmina Bucățică ne-a scris povestea ei de naștere la Spitalul Județean de Urgență Constanța, dorind să-și exprime recunoștința pentru felul în care a fost tratată pe toată perioada spitalizării. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:
„Am citit foarte multe povești ale mămicilor, cred că fiecare naștere este unică. Povestea mea începe în săptămâna 32 de sarcină, când am început să pierd dop gelatinos. Am sunat medicul care mă supraveghease pe toată perioada sarcinii, iar el mi-a recomandat să mă internez pentru a mi se face injecțiile cu dexametazonă pentru dezvoltarea plămânilor bebelinei.
Doua moașe: una, o drăguță, alta, o acritură
Ulterior, la 33 de săptămâni, la control totul era în regulă. La câteva zile am pierdut iar din dop, iar miercuri dimineața la ora 4 mi s-a rupt apa. Am mers la urgență la spitalul din Constanța, iar după primul control mi s-a spus că nu sunt dilatată. Durerile începeau să fie din ce în ce mai accentuate. Într-un final, ajung într-o sală unde erau și alte gravide în travaliu, una urla, alta plângea.
Erau două moașe, una super drăguță, alta, o acritură. Fiind mai mare ca vârstă, una dintre ele a țipat la mine că fac copil bătrână. A venit și medicul meu, i-am zis că vreau cezariană, că nu mai suport. Domnul doctor mi-a explicat că nu riscă să îmi facă cezarină în săptămâna 34 și că oricum în cel mult o oră nasc. M-a urcat pe masă și mi-a rupt membranele de tot, după care am început să simt că vreau să fac treaba mare.
Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.
Medicii și asistentele, oameni de milioane
La ora 12:40 m-au dus în sală, la 12:50 am născut o fetita de 2,130 kg. Era vânătă toată, medicul neonatolog a venit și mi-a spus greutatea și tot ce avea legatură cu bebe. Un om de milioane! Au băgat-o la incubator pentru 48 de ore, apoi au urmat 13 zile de spitalizare, pentru ca fetița să ia în greutate. Pe secție, poate am avut eu noroc, dar toate asistentele au fost foarte atente cu mine și fetita mea, iar medicii, oameni de milioane. Fetița mea și medicul neonatolog aveau o legătură foarte puternică ( încă o au și acum după aproape 9 luni, noi încă vorbim și mă sfătuiește mereu).
Toate acestea s-au întâmplat la spital de stat, Spitalul Județean Sfântul Andrei din Constanța. Cine e medic cu sufletul nu se uita dacă îi bagi în buzunar. Am încercat să îi dau ceva medicului neonatolog, care mi-a zis ca de banii aceia să îi cumpăr fetiței o cremă mai scumpă, de care avea nevoie pentru o iritație pe care o făcuse. Mă rog mereu pentru doamna doctor, să îi dea Dumnezeu sănătate, rar vezi un astfel de medic”.
Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa contact@totuldespremame.ro. Mulţumim!
Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere la Spitalul Județean de Urgență Constanța- Sf. Andrei, îți recomandăm să citești și:
- Naștere la Spitalul Județean Constanța. „Moașa mi-a vorbit foarte frumos și m-a felicitat pentru comportamentul exemplar”
- Cezariană la Constanța. „Pentru că sufeream și eram ignorată, am vrut să plec noaptea din spital, dar au refuzat să îmi dea copilul, așa că am sunat la Poliție”
- Naștere la Spitalul Județean Constanța. „Asistenta mi-a aruncat copilul în brațe iar baia i se făcea într-un stil barbar”
- Naștere la Constanța. ”Eu am plecat din spital cu stafilococ auriu după cezariană, iar fetița, cu ruptură de claviculă”