Naștere la spitalul din Zărnești, Brașov. „Am doar cuvinte de laudă pentru acest spital mic, pe care lumea îl evită”

Singura nemulțumire a Cristianei a fost legată de faptul că asistentele nu lăsau copiii mai mult de 5 minute la sân, ceea ce a compromis alăptarea.

Theodora Fintescu, redactor
nou nascut in bratele mamei
Micuțul s-a născut prin operație de cezariană, după declanșarea travaliului. FOTO: Shutterstock

  Cititoarea noastră Cristiana Szigeti, de 22 de ani, ne-a scris povestea ei de naștere la spitalul din Zărnești, dorind să le încurajeze pe gravide să nască acolo și să își arate recuoștința față de personalul medical care a îngrijit-o. Redăm povestea de naștere la spitalul din Zărnești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Povestea mea de naștere începe într-o duminică seara. Eram deja internată la spital, Spitalul Dr. Caius Tiberius Sparchez din Zarnesti, Brasov, urmând să nasc prin cezariană programată ziua următoare. Era în jur de ora 21.00, când am început să simt dureri destul de puternice în partea de jos a abdomenului. Inițial nu m-am panicat.

  Doctorița a fost foarte grijulie

  Pe tura de noapte era o asistentă în vârstă, dar foarte draguță, care m-a învățat cum să monitorizez contracțiile și să îi spun la ce interval de timp se repetă. Erau din 7 în 7 minute. M-a controlat pe masă și nu eram dilatată deloc. A sunat doctorița care mi-a urmărit sarcina, o femeie deosebită, care a fost mereu disponibilă și grijulie față de mine și de bebelușul pe care urma să îl aduc pe lume.

  La indicațiile doctoriței, mi s-a administrat calmant și a fost anunțat medicul de gardă, aveam să nasc cu el, natural, dacă durerile se intensificau. Din fericire, calmantele și-au făcut efectul și am adormit. M-am trezit dimineață și am fost pregatită pentru operație. Eram în salonul de terapie intensivă, când durerile au reaparut, de data aceasta mai puternice și dese, din 3 în 3 minute.

  Am rugat o asistentă să cheme doctorița și aceasta a venit foarte repede să mă controleze. Nici de această dată nu eram dilatată deloc. A trebuit să grăbească pregătirile și am intrat în operație mai devreme cu aproape 2 ore față de ora stabilită. Operația a decurs excepțional. Atât doctorița mea, care m-a și operat, dar și asistentele și medicul anestezist, au fost deosebit de draguți. 

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

  Singurul minus: copilul nu era lăsat suficient la sân, iar acest lucru a compromis alăptarea

  La 5 minute după începerea operației, copilul a fost scos. La 10.50 s-a născut minunea mea, Andrei Gabriel, cu o greutate de 3.200 kg și 50 cm. Operația s-a finalizat cu succesc și m-au dus înapoi în salonul de terapie intensivă. Asistentele au continuat să fie foarte dragute, ba chiar m-au ajutat să îmi pun telefonul la încărcat și să îmi pun căștile pentru a vorbi cu familia și a-i anunța că totul este bine. 

  Timp de aproape 24 de ore am fost controlată aproape din oră în oră, mi-au schimbat vata fără să trebuiască eu să le rog să facă asta, mi-au administrat calmante pentru a liniști durerile groaznice post operatorii. În ziua următoare, cu ajutorul unei infirmiere, m-am ridicat din pat și am fost dusă pe sectia de neonatologie. Încet, am început apoi să mă pot ridica singură și am putut să îmi văd puiul. 

  Singura mea plângere pot spune că se adresează personalului de la neonatologie. Când încercam să alăptez copilul, nu era lăsat mai mult de 5 minute la fiecare sân și apoi i se dădea completare cu biberonul, lucru care a dus la respingerea completă a sânului și pierderea laptelui. Din fericire, toate celelalte aspecte au decurs perfect și, în afara de această mică dezamăgire, am doar cuvinte de laudă pentru acest spital, un spital mic, pe care toată lumea îl evită deoarece nu este cunoscut, dar cu un personal excepțional și medici care nici măcar nu se gândesc la așa zisa mită”.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la spitalul din Zărnești, Brașov, îți recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa