Naștere la spitalul din Vaslui. „Asistentele m-au ținut de mână în timpul travaliului”

Pe toată perioada internării, mămica a avut parte de sprijin din partea personalului maternității.

Theodora Fintescu, redactor
asistenta cu nou nascut
Atât mama, cât și copilul, au fost îngrijiți impecabil pe perioada spitalizării.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere la spitalul din Vaslui, dorind să le încurajeze pe mămicile care vor naște aici, prezentându-și experiența pozitivă. Ea a avut parte de sprijin în timpul travaliului, iar după naștere, când a avut un moment de panică, a beneficiat de sprijinul psihologului. Redăm povestea de naștere la spitalul din Vaslui, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Au trecut nouă luni de când am născut la maternitatea din Vaslui (mai 2021) și îmi aduc aminte cu admirație admirație de modul în care s-au comportat atât doamna doctor, cât și asistentele cu mine, pe toată perioada spitalizării. Deși aș fi vrut să nasc în spitalul din orașul în care locuiesc, a trebuit să merg la Vaslui și să nasc cu un alt medic, despre care nu știam nimic, deoarece spitalul din orașul nostru devenise spital suport Covid.

Am primit antibiotic imediat după internare

De când am ajuns la spitalul din Vaslui, am avut parte de o primire plăcută. Inițial, m-a consultat medicul care se pregătea să iasă din gardă, iar apoi am fost preluată de doamna doctor Bazatin Violeta. Mi s-a administrat antibiotic imediat după internare, deoarece începusem să pierd lichid de la 3 noaptea, iar la spital ajunsesem la 7:30 dimineața.

Au au început în curând să apară contracțiile, din ce în ce mai puternice, însă mă dilatam foarte greu. Am ajuns la dilatație de 5 cm foarte greu, în jurul orei 21, după multe ore de contracții puternice. Pe toată perioada travaliului, asistentele medicale m-au ținut de mână și au încercat să mă facă să depășesc mai ușor durerile. Îmi amintesc că erau atât de atente cu mine încât mă întrebau tot timpul dacă îmi este cald și vreau să îmi deschidă geamul sau dacă mi-e frig și vreau să pună o pătură pe mine.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Nu am dat niciun ban

Medicul a încercat să îmi facă epidurală, însă încercarea a fost fără succes, iar apoi am hotărât, împreună cu echipa medicală, să mi se facă cezariană.

Totul a decurs perfect, iar la ora 22:25 mi-am auzit pentru prima dată puișorul. În zilele următoare de spitalizare am avut parte de toată susținerea echipei medicale, atât eu, cât și micuțul. Am stat chiar de vorbă cu psihologul maternității, după ce, într-un moment sensibil, am început să plâng atunci când  au venit să îi recolteze bebelușului sânge din călcâi. Precizez că am avut parte de toată grija și atenția fără să dau niciun ban vreunui cadru medical”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Vaslui, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa