Naștere la spitalul din Târgoviște. „Moașa mi-a vorbit cu atâta blândețe, parcă era un înger trimis pe pământ”

Concluzia mămicii este că se poate naște civilizat și în spitalele de stat din România, dar că este important ca și pacientele să fie înțelegătoare cu medicii.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la Târgoviște
Mămica a avut parte de condiții civilizate și de un sprijin neașteptat din partea personalului.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris experiența ei de naștere la spitalul din Târgoviște, declarându-se încântată de modul în care a fost îngrijită și de felul în care s-au purtat cadrele medicale cu ea. Cel mai mare sprijin l-a primit din partea moașei care a asistat-o la naștere. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„La începutul sarcinii am fost la doctori din mediul privat și toți îmi spuneau că nu voi putea naște natural. Invariabil, la fiecare control auzeam că am bazinul prea mic, iar copilul va fi prea mare pentru nașterea naturală. Am decis să merg la un medic de la stat, deși nu cunoșteam pe nimeni, dar mi-am spus că nu am ce să pierd.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Moașele mă verificau la fiecare 5 minute

Am prins atunci de gardă un medic care mi-a și monitorizat ulterior sarcina, care mi-a explicat absolut toate lucrurile pe care nu le înțelegeam și care mi-a susținut decizia de a naște natural. Când eram în săptămâna 40 de sarcină, am început să am contracții și am mers la camera de gardă pentru a fi verificată. Colul era închis și nu existau semne că voi naște prea curând.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Am revenit la spital a doua zi, având de data aceasta contracții regulate și am fost internată. În cele 30 de ore petrecute în spital până la naștere, am avut parte de moașe și astistente foarte drăguțe, lucru la care nu ma așteptam. Dar în tot acest timp, toate asistentele și moașele care erau de gardă mă verificau din 5 în 5 minute .

Nu am să uit niciodată când moașa care era de gardă în ziua internării m-a întrebat, văzându-mă acolo a doua zi, cu dureri insuportabile: „Tot aici ești? Nu mai vrea bebe să vină pe lume?”

Contează și comportamentul nostru față de cadrele medicale

Din acel moment, până când a venit pe lume băiețelul, ea nu s-a dezlipit de lângă mine. Mi-a vorbit cu atâta blândețe și m-a ajutat să nasc, parcă era un înger trimis de la Dumnezeu. După ce am născut, m-a ajutat să ajung înapoi în salon și în cele 2 ore în care trebuia să mă masez pe burtă a stat cu ochii pe mine.

După două ore, am fost mutată în salon, cu alte mămici care născuseră înaintea mea. Era liniște și foarte curat. După o jumătate de oră, mi-au adus băiețelul. Nu am cuvinte de mulțumire la adresa asistentelor, a moașelor și a doctorilor pentru felul în care s-au ocupat de mine. Concluzia mea este că și în spitalele de stat sunt cadre medicale excelente. Dar contează foarte mult și comportamentul nostru față de ei și trebuie să îi înțelegem. Uneori sunt și ei obosiți, oameni suntem cu toții”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la spitalul din Târgoviște, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa