Naștere la spitalul din Suceava. „Tăietura, de 6 cm, mi s-a infectat și a trebuit să fiu cusută din nou”

Deși a fost cusută după anestezie, a simțit fiecare înțepătură a acului.

Theodora Fintescu, redactor
proaspat mamica
Când și-a ținut nou născutul în brațe, mămica a uitat de toate durerile.

Una dintre cititoarele Totul Despre Mame ne-a trimis povestea ei de naștere la spitalul din Suceava, o experiență dureroasă, din cauza travaliului lung și a complicațiilor care au apărut după expulzie. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

”Am născut natural la Spitalul Municipal Suceava. Totul a început cu 2 zile înainte să plec la spital , 2 zile cu mici contracții acasă, eu crezând că sunt dureri normale în sarcină. Am decis să merg la spital la 7.30 dimineața, iar medicul de gardă m-a controlat și a constatat dilatație de 3 cm.

Când s-a rupt apa, dilatația era de 7 cm

Am urcat la Maternitate, iar la ora 13.30 două moașe m-au dus în salon și mi-au spus să stau în pat și să fiu liniștită. După o jumătate de oră, a venit o moașă, mi-a făcut o injecție pentru dilatare și am stat așa, cu contracții. Pe la 8 seara s-a rupt apa, m-am dus la moașe să-mi verifice dilatația, mi-au spus că e 7 cm și m-au trimis înapoi în salon.

Durerile erau din ce în ce mai dese, și eu tot insistam să-mi verifice dilatația pentru a putea naște. Pe la ora 02:30, m-am din nou la ele ( numai eu știu cum) să vad ce dilatație am și mi-au zis că tot de 7 cm. Le-a întrebat dacă nu se apropie de 8 cm, că nu mai puteam, și moașa a zis: „mă faci să râd”. Pe la ora 03:15, a venit iar o moașă, mi-a mai făcut o injecție pentru dilatare și m-a lăsat așa.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Simțeam cum iese fetița și eram singură în salon

S-a făcut ora 06:00 dimineața, eram epuizată. A venit o moașă, mi-a mai pus o perfuzie și m-a pus să împing pe pat, singură, fără să mă asiste nimeni. M-am apucat de împins, simțeam contracțiile și la un moment dat am simțit cum iese fetița. Nu aveam putere să strig după cineva, în salon eram singură.

Când m-au lăsat contracțiile, am țipat și au venit moașele să mă ducă în sala de nașteri. M-au taiat, mi-au făcut o tăietură de 6 cm spre picior, am născut! Mi-am văzut prințesa! Eu am rămas să mă coase, mi-au făcut o anestezie, dar nu știu ce anestezie, că simțeam fiecare înțepătura a acului. După tăietura respectivă, am făcut hemoragie și moașa a zis: „Cât sânge curge din asta!”

M-au cusut și m-au trimis în salon. După toate acestea, am făcut o infecție foarte urâtă în zona tăiată, de am ajuns la alt medic ginecolog ca să mă taie și să ma coase din nou! Experiența mea a fost una frumoasă, că mi-am adus prințesa pe lume, dar, pe de altă parte, urâtă, ca m-au lăsat să zac 18 ore în travaliu”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la spitalul din Suceava, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa