Naștere la spitalul din Ploiești în săptămâna 41 de sarcină. „Bebe era lipit de sacul gestațional, iar medicul nu putea rupe membranele”

Moașa și medicul au făcut ca amintirile mămicii legate de naștere să fie frumoase.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la maternitatea din Ploiești
Băiețelul s-a născut în săptămâna 41 de sarcină și a avut aproape 3 kg la naștere.

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere la spitalul din Ploiești, unde a venit pe lume băiețelul ei, în săptămâna 41 de sarcină, după ce medicul i-a declanșat naștere. Redăm povestea de naltere la spitalul din Ploiești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Sunt proaspăt mămică și tare aș vrea să îmi împărtășesc povestea nașterii cu voi. La 22 de ani, Dumnezeu m-a înzestrat cu o minune de băiețel. Am aflat că sunt însărcinată undeva pe la jumătatea lunii mai a anului 2021. Nu fusesem la niciun fel de control pentru confirmarea sarcinii. Totul a fost bine și frumos, dar dupa vreo 3 săptămâni au început grețurile și stările de rău. Nu puteam să mănânc absolut nimic. Nici măcar să beau apă.

Prima internare a fost înainte de confirmarea sarcinii

Soțul m-a dus de urgență la cel mai apropiat spital. Acolo m-au primit cu greu, fiindcă nu aveau medic ginecolog de gardă. Mi-au făcut o perfuzie cu glucoză și vitamine pentru a mă pune pe picioare, spunându-mi că cel mai bine ar fi să merg la maternitate, pentru a mă vedeam un medic specialist. A doua zi am mers la Maternitatea Ploiești. Acolo, m-au trimis la garderobă fără prea multe explicații și m-au internat.

Nu prea îmi dădea nimeni atenție, m-au lăsat pe un pat într-un salon fără să se uite cineva la mine (menționez că sarcina mea nu era confirmată de medicul ginecolog). Au venit într-un final și mi-au recoltat analize, iar apoi am așteptat. Nu venea nimeni la mine să mă întrebe cum sunt sau ce caut acolo. A doua zi, m-au chemat la ecografie. O doamnă doctor mi-a confirmat că urma să am un copil, mi-a explicat și arătat cum bobul de mazăre din interiorul meu avea viață. A fost foarte drăguță cu mine și vreau să îi mulțumesc pentru asta.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Pe perioada internării, asistentele și doctorul de gardă mi-au vorbit cu dispreț și foarte urat. După 6 zile m-au externat, am ajuns acasă și am decis să îmi caut un medic specialist care să îmi monitorizeze sarcina. Aveam disgravidie și, din cauza faptului că vărsam mereu, mi-era teamă că puiul meu nu se dezvolta bine.
Am decis să merg la unul dintre cabinetele particulare ale domnului doctorul Nonea Ovidiu. Am mers regulat la control și la analize.

A doua internare, la 37 de săptămâni

La 37 de săptămâni, cu o seară înainte să merg la control, am avut contracții false. Nu știam ce sunt, fiind la prima sarcină, dar știam că nu e normal să mă doară burta. Am mers la maternitate, deoarece domnul doctor nu era la cabinet. Acolo m-a consultat, mi-a făcut ecografie (unde măsurătorile nu au ieșit cum trebuie), dar bebe nu voia să vină deocamdată.

Domnul doctor a decis să mă interneze pentru supraveghere (fără să îmi spună de ce, mi-a spus doar că bebe are o circulară). Am stat internată o săptămână, timp în care asistentele și doctorii se uitau la mine cu alți ochii. Aveam medicul meu, unul dintre cei mai buni și vechi medici din maternitate. Totul a fost bine. Am venit acasă și la o săptămână a trebuit să ma întorc înapoi la spital.

Mi s-au făcut 5 injecții pentru declanșarea nașterii

Am revenit, mi s-a făcut iar internare. Bebe nu avea de gând să vină. Mi se făceau injecții pentru declanșarea nașterii în fiecare zi, fără niciun rezultat. Aveam 39 de săptămâni. După 4 injecții de declanșare, domnul doctor mi-a zis că dumnealui în weekend nu e în maternitate și că în caz de urgență voi naște cu medicul de gardă. Sâmbătă și duminică nu s-a întâmplat nimic. Nu aveam dureri, scurgeri sau sângerări.

Luni dimineață, doamnele asistente mi-au dat să completez consimțământul pentru cezariană, iar în caz că nu se declanșa nașterea nici în acea zi, urma să fiu operată. La vizită, domnul doctor a încercat să îmi rupă membranele, dar nu s-a putut, mi-a spus că bebe e lipit cu capul de sacul gestațional și riscă să îi atingă capul cu foarfeca. M-a trimis în salon, unde mi-a făcut cea de a 5-a injecție de declanșare, iar atunci s-au pornit contractiile.

Expulzia a durat 15 minute

Au fost suportabile până la 20:30, apoi au devenit din ce în ce mai dureroase și nu mai rezistam. Nu erau contracții regulate, dar era foarte puternice. Le-am spus doamnelor asistente că mă doare foarte tare, mi-au pus aparatul de monitorizare, iar timp de 20 de minute s-au înregistrat doar două contracții.

A venit și doctorul, mi-a rupt membranele și mi-a zis că am dilatație de 5 cm. M-a trimis la clisma și direct în sala de naștere. Acolo mă aștepta un înger de moașă, doamna Silvia Moise. Mi-a făcut o injecție pentru dilatare și o perfuzie, apoi mi-a propus să dorm, să nu mi se facă rău. Așa am făcut. Am mai avut 2 contracții în somn.

La un moment dat, am simțit că mă apasă foarte tare, am strigat, a venit moasa, m-a consultat și l-a chemat pe domnul doctor spunându-i ca nasc. Expulzia a durat cam 15 minute, cu doua contracții. Am născut pe 31 ianuarie 2022, la 40 de săptămâni și 4 zile, la ora 22:45, un băiețel de 2,900 kg, 49 cm și scor Apgar 9. M-am topit toată când mi l-au pus în brate, am uitat și de durere și de tot.

Am avut o naștere ușoară și medici minunați. Vreau să le mulțumesc domnului doctorul Nonea Ovidiu și moașei Silvia Moise pentru o naștere de vis. Pentru că nu m-au lăsat să mă chinui și m-au supravegheat toată noaptea, cu vorbe dulci, care parcă îmi alinau durerile. Așa a venit pe lume Vlad Gabriel, vrăbiuța mea cu ochi albaștri”.  

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la spitalul din Ploiești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa