Naștere la spitalul din Moinești. „Nu am întâlnit și nici nu cred că voi mai întâlni atâta empatie. Toți au fost extraordinari!”

O vorbă bună, un masaj pe spate în timpul travaliului, răspunsuri prompte la întrebări – toate acestea au contribuit la experiența frumoasă trăită la maternitatea din Moinești.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală la Moinești
Atât fetița, cât și mama ei, s-au bucurat de îngrijire și sprijin pe toată perioada spitalizării.

Cititoarea noastră Andreea Neagu ne-a scris experiența ei de naștere la spitalul din Moinești, unde, spune ea, a fost tratată cu profesionalism și cu multă empatie de către întreg personalul medical cu care a interacționat. Andreea a născut natural și a avut parte de sprijin și încurajare atât în travaliu, cât și la naștere. Redăm povestea de naștere la Spitalul din Moinești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Pentru că nu prea am văzut povești de naștere la spitalul din Moinești, aș dori să vă povestesc experiența mea, care sper să le ajute pe gravidele care doresc să nască acolo. Cu mari emoții, am pornit spre spitalul respectiv, fără să fi știut nimic despre ce înseamnă nașterea acolo, despre cadrele medicale sau condiții, pentru a-mi putea face o idee cu privire la ce mă așteaptă.

Condițiile sunt extraordinare

Vă pot spune că nu mă așteptam să fiu tratată atât de frumos, cu atât de mult profesionalism, caldură și implicare. De la doamnele infirmiere până la medici, toți au fost extraordinari și disponibili să răspundă și să mă lămurească și ajute la orice întrebare sau problemă întâmpinată. Erau lângă noi, viitoarele si proaspetele mămici, din orice punct de vedere.

Nu am văzut ochi dați peste cap, nu am fost repezită, nu mi s-a spus să plec în cameră sau să aștept când întrebam ceva de copil sau când mă duceam după lapte. Nu am fost tratată cu nervi sau plictiseală nici măcar o dată. Condițiile sunt extraordinare, mâncarea proaspăta, iar copilul a fost spălat zilnic. Dacă nu reușeam să mă duc după lapte, venea doamna asistentă și îl aducea în cameră. Eram mereu întrebată, atât eu cât și colegele de salon, dacă totul este în regulă, dacă avem nevoie de ceva.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Asistentele mă mângâiau pe spate în timpul contracțiilor

La fel a fost și în timpul travaliului, când personalul a fost lângă mine atât psihic, cu vorbe bune și încurajări, cât și fizic (mă mângâiau pe spate în timpul contracției) și toate astea fără sa le dau un leu! Din momentul în care am fost dusă în sala de nașteri, lângă mine au stat necondiționat două asistente, infirmiera și domnul doctor Neagoe Adrian. Nu am întâlnit și nici nu cred că voi mai întâlni atâta empatie.

Vă recomand din tot sufletul nașterea la Spitalul Județean din Moinești și un medic cum a fost al meu, care, deși era în timpul liber, a venit atât pentru mine cât și pentru colegele ale căror sarcini le-a monitorizat, pentru a aduce pe lume copiii ce au “crescut” sub ochii dânsului timp de 9 luni. Vă urez naștere ușoară tuturor!”

O naștere naturală frumoasă, la maternitatea din Moinești

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți-a plăcut această poveste de naștere la spitalul din Moinești, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa