Naștere la spitalul Bega, Timișoara. „Copilul a stat prea mult fără lichid, iar după externare a făcut convulsii și medicii au descoperit un cheag pe creier”

După externare, atât Alina, cât și copilul ei, au suferit complicații și s-au reinternat în spital.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut la timisoara
Medicii i-au explicat mamei ca micuțul a avut de suferit din cauza faptului că, înainte de naștere, a stat prea mult fără lichid.

Cititoarea noastră Alina Popescu ne-a trimis povestea ei de naștere la spitalul Bega, Timișoara, naștere urmată o perioadă grea, din cauza complicațiilor apărute atât la ea, cât și copil. La doi ani de la naștere, băiețelul a fost diagnosticat cu autism, iar mămica se luptă pentru gestionarea acestei situații. Redăm povestea, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am născut la spitalul Bega din Timișoara acum 2 ani și 4 luni! Pe 23 februarie au început durerile și am mers la spitalul Bega. La Internări, asistentele de gardă m-au consultat, mi-au făcut ecografie, era totul bine și frumos, mi-au făcut documentele pentru internare. Am urcat în salon, mi-au făcut o injecție pentru dureri și m-au lăsat până a doua zi la ora 13, când a venit doctorul meu.

La externare, mi-au zis că e sănătos

La 13.10 am intrat în operație, iar la 13.50 medicul a scos copilul, care avea 4 kg și 130 de gr, 51 de cm și a primit nota 8 la naștere. M-au dus în salon, mi-au adus copilul după câteva ore, l-am văzut, iar apoi l-au luat înapoi până a doua zi, 25 februarie. Două zile mai târziu ne-au externat, au zis că cel mic este bine, sănătos și că putem pleca acasă.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Când am ajuns acasă, am observat că cel mic avea un tremurat ciudat când se trezea și când se pune la somn, iar dacă îl luam în brațe îi trecea. Am sunat la Salvare, iar când am ajuns la spital mi-au zis că are convulsii și un cheag de sânge pe creier, din cauză că a stat prea mult în burtă, fără lichid și fără oxigen.  

Am fost operată din nou

L-au internat pentru 10 zile și i-au făcut tratament. Am ajuns și eu la spital, din cauză că mi s-a infectat operația, curgea lichid non stop de acolo și trebuia să schimb pansamentul din jumătate în jumătate de ora. L-am sunat pe doctor să îi spun ce se întâmplă și mi-a zis că așa e normal și să schimb pansamentul. Însă seara, când am ajuns la spital, m-a certat că am stat atât de mult acasă și mi-a zis că puteam să mor. M-a descusut, m-a curățat, mi-a dat antibiotic, dar după 10 zile m-a operat din nou.

Și în momentul de față am probleme cu copilul. Are autism, nu vorbește și nici nu înțelege, merg cu el la logoped. Am programare cu el la un psihiatru și de acolo să-mi zică ce e de făcut. Nu bagă în seamă alți copii, în fiecare noapte se trezește plângând, nu e interesat dacă îi cumpăr o jucărie, face crize de plâns din orice. E în lumea lui și așa mă chinui cu el de mic.”

Micuțul a început să aibă convulsii imediat după ce a ajuns acasă de la maternitate.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la spitalul Bega, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa