Naștere la Spitalul 700 din Târgu Jiu. „Acum să te văd dacă ești în stare să împingi. Că de urlat și plâns ești bună”

Angela ar fi avut nevoie în travaliu de o vorbă bună și de ajutor pentru gestionarea durerilor. Nu le-a primit însă.

Theodora Fintescu, redactor
umilința în maternitatea din târgu jiu
Din cauza comportamnetului personalului, mama spune că la următoarea naștere va alege cezariana și un alt spital.

Cititoarea noastră Angela ne-a scris experiența ei de naștere la Spitalul 700 din Târgu Jiu (Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu). Angela spune că a fost tratată cu indiferență și lipsă de respect, că i s-au adresat vorbe jignitoare și că nu a avut parte de niciun fel de ajutor în travaliu. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Mă numesc Angela.  Am 31 de ani și în urmă cu două luni am devenit mămică pentru prima dată. Am avut cea mai ușoară sarcină, a fost totul perfect și îmi imaginam că și nașterea va fi la fel de ușoară.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

M-au tratat ca și cum nu m-aș fi preocupat de sarcină

În data de 12 noiembrie, la 00:15, au început durerile. Nu am pierdut dopul gelatinos, așa că nu m-am grăbit să merg la spital. Mergeam la baie din 10 în 10 minute, pentru că aveam dureri și senzația constantă că trebuie să urinez. Pe la 4 dimineața nu am mai rezistat cu durerile și am plecat la spital cu soțul.

Eram pregătită să fiu tratată cu indiferență, pentru că în orașul nostru toată lumea știe că e mai bine să nu mergi la spital când nu ești chiar grav. Mi s-a spus că nu sunt încă dilatată pentru naștere și că bebelina este prea mică. Cu toate că aveam 41 de săptămâni de sarcină, fetița părea de 36 de săptămâni. M-au tratat ca pe o femeie care nu s-a interesat de sarcină, cu toate că aveam un dosar de sarcină complex, cu analize și morfologii.

La schimbul de tură, am constatat că doamna doctor ginecolog era o persoană foarte rece și nepăsătoare. Moașa, de asemenea. Am insistat să îmi facă injecție pentru dilatare și am fost refuzată, pe motiv că nu sunt dilatată deloc și că durerile pe care le am nu sunt dureri de naștere. Până pe 13 noiembrie la ora 02:00, când am mers din nou plângând la moașă și i-am spus că nu mai pot de durere, am fost lăsată în salon singură, în agonie, fără nici măcar o perfuzie sau o injecție, în afara de un no-spa.

Tot chinul a meritat, dar nu aș mai naște acolo

La ora 02:00, moașa m-a urcat pe capră, mi-a rupt apa și mi-a spus: „Acum să văd dacă ești în stare să împingi, ca de urlat și de plâns ești bună!” Mi-a spus să stau întinsă în pat și când îmi va veni să imping, să o fac. În 10 minute eram complet dilatată și m-au dus în sala de nașteri unde, după 10 minute de împins, am făcut cunoștință cu iubirea vieții mele, o fetiță de 2, 640 kg și 49 de cm.

Tot chinul a meritat, dar cred cu tărie că dacă aș mai face un copil, probabil că aș opta pentru alt spital și pentru cezariană. Acum suntem bine amândouă, dar la spitalul acesta voi merge doar dacă nu am alternativă. Nota 2 pentru angajații de acolo. Cu foarte mici excepții!”

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă te-a intrigat această poveste de naștere la Spitalul 700 din Târgu Jiu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa