Naștere la Sf. Pantelimon. „Am rămas uimită de ce am trăit acolo. Toată lumea s-a purtat ireproșabil”

Personalul medical s-a purtat ireproșabil pe toată perioada spitalizării,

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitatea sf. pantelimon
Mămica vrea să le încurajele pe gravidele care urmează să nască la stat, povestind experiența ei frumoasă de la Sf. Pantelimon.

Cititoarea noastră Cristina Costache ne-a trimis povestea ei de naștere la Spitalul Sf. Pantelimon din București, o experiență frumoasă, pe care și-o amintește cu drag, în ciuda faptului că a ajuns la operație prin cezariană după ce a trecut și printr-un travaliu dureros. Redăm povestea de naștere la Sf. Pantelimon, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Aveam 39 săptămâni și 5 zile de sarcină. Am mers la control dimineața, vineri, la ora 9: 00, la doamna doctor care mi-a urmărit sarcina, în Spitalul Sf. Pantelimon din București. Menționez că nu am avut dureri absolut deloc și gândul meu, pe tot parcursul sarcinii, a fost să nasc natural.

La consult, doamna doctor mi-a spus că am colul șters și că în următoarele 24 de ore o să nasc sigur. Durerea din timpul consultului a fost atât de mare, încât m-am speriat foarte tare și tot drumul până acasă, pentru că nu am vrut să rămân la spital, am plâns continuu. Am ajuns acasă și am sunat-o pe doamna doctor să îi spun că eu vreau să nasc prin cezariană, pentru că mi-am dat seama că nu voi rezista.

Am făcut cezariană, dar sunt sigură că aș fi reușit să nasc natural

Între timp, începusem să am contracții, nu erau atât de dureroase, dar erau. M-am întors la spital la ora 11.00 și mi-a zis că la 3- 4 mă operează. Fiindcă era de gardă și au tot venit femei să nască, eu am fost amânată până la ora 19.00. Între timp, fiindcă nu mai rezistam de durere, mi-am monitorizat contracțiile, care erau din 2 în 2 minute, și am cerut să fiu consultată.

La monitorizare, aveam contracții de 100 intensitate și nu mai puteam să stau în picioare de durere de spate și burtă. Într-un final, la ora 19.25 am născut prin cezariană (sunt sigură că reușeam natural dacă încercam) un băiețel sănătos și grăsan. Pe tot parcursul șederii în spital, cadrele medicale s-au comportat ireproșabil cu mine, și nu numai cu mine, cu toate femeile pe care le-am văzut acolo.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

În sala de nașteri, o doamnă asistentă sau moașă, nu știu exact ce era, mă mângâia și mă ținea de mână, îmi spunea că totul o să fie bine, că bebelușul este bine și că are nevoie de mine să fiu tare. După operație, asistentele m-au curățat, au venit toată noaptea să ma vadă, să mă întrebe dacă am dureri, dacă vreau calmante. Dimineața, m-au ajutat să mă ridic din pat, chiar am rămas uimită de ce am trăit acolo, în sensul bun.

Asistenta care m-a uimit cu dăruirea ei

În salon aveam deasupra patului buton pentru urgențe și, imediat cum îl apăsam, veneau asistentele, care nu se comportau urât, chiar voiau să ajute, indiferent de persoană. Aveam baie în salon, foarte curată, în fiecare dimineață femeile de serviciu spălau pe jos și ștergeau praful.

La neonatologie, unde erau ținuți bebelușii, mergeam din 3 în 3 ore să îi schimbăm și să îi alăptam. Acolo era o doamnă asistentă care m-a uimit cu dăruirea ei. Îți arăta cum să stai și cum să-l așezi pe bebeluș ca să poți alăpta, dacă aveam nevoie de lapte suplimentar, îi ceream, pe bebelușii de la incubator am surprins-o cum îi mângâia.

După ce am luat bebelușul cu mine în salon, la fiecare 3 ore veneau să mă întrebe dacă am nevoie de lapte, veneau să ne spună când se servea masa. Per total, eu am ajuns să nasc acolo pentru că știam pe cineva care născuse înaintea mea și nu spusese de rău. Mamele care vor sa nască natural să nu renunțe, eu regret că nu am încercat. Iar despre Spitalul Sf. Pantelimon, nimic de reproșat în ceea ce ține de nașteri. Eu am avut o experiență plăcută acolo, foarte diferită de ceea ce auzisem și citisem”. 

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Sf. Pantelimon, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa