Naștere la Roma. „Medicul mi-a recomandat să rămân acasă chiar dacă am contracții și ne-am auzit la telefon din oră în oră”

Aflată la primul copil, Adina a avut emoții mari și îi era teamă de durerile travaliului.

Theodora Fintescu, redactor
naștere naturală
Prezența soțului la naștere i-a fost mămicii de mare ajutor. FOTO: Shutterstock

  Cititoarea noastră Adina, de 32 de ani, ne-a scris povestea ei de naștere la Roma. Fetița Adinei a venit pe lume în data de 21.02.2022, după ce mama și-a petrecut prima parte a travaliului acasă, la sugestia medicului. Durerile nașterii au fost mai ușoare decât și-a imaginat Adina, mai ales că a beneficiat și de epidurală. Redăm povestea de naștere așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

  „Am avut o naștere naturală și pot să spun că, deși a fost foarte greu să obținem această sarcină din motive de fertilitate, într-un final am avut o sarcină minunată, fără niciun fel de probleme, pe care am reușit să o duc până la sfârșit. Datorită faptului că eram în perioada pandemiei, când am început să am contracții doctorul care m-a urmărit de-a lungul sarcinii mi-a sugerat să stau acasă chiar dacă am contracții. Mi-a spus să cronometrez durata contracțiilor și să verific intervalul.

  Mai bine acasă decât la spital

  Contracțiile au început undeva în jurul orei 18 în ziua de duminică, 20.02.2022, însă erau lejere și la intervale destul de lungi. Abia în urmatoarea zi contracțiile au început să fie mai puternice, intense și din ce în ce mai apropiate. Doctorul meu mi-a sugerat în tot acest timp să stau acasă, în confortul meu, spunând că e mult mai ok așa decât să fiu într-un salon de spital și să aștept momentul nașterii.

  Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Cartea poate fi cumpărată de AICI.

  Îi mulțumesc că m-a îndrumat astfel. În acest mod, am avut parte de un travaliu frumos, în confortul meu, nu am suferit nicio traumă. Mai apoi, în jurul orei 17.00, am decis împreună cu medicul, cu care mă auzeam la telefon din oră în oră, să merg la spital. Ajunsă acolo, mi s-a făcut o ecografie, control și test Covid, atât mie, cât și soțului meu care, din fericire, a reușit să participe la nașterea fetiței noastre.

  Deși fusesem foarte speriată, a fost minunat!

  În jurul ore 19, am urcat în sala de naștere, după o oră mi s-a făcut epidurala, iar la ora 22.00 am născut o minunăție de fetiță, care cântărea 2,995 kg și avea 49 de cm. Sunt la primul copil. Am avut o experiență minunată, cu soțul aproape, prezența lui ajutându-mă foarte mult! Și epidurala mi-a fost de mare folos, astfel încât durerile nașterii au fost lejere și suportabile. Recunosc că eram foarte speriată de ceea ce va urma, însă a fost ceva minunat! În acel moment, eram extrem de emoționată și plină de adrenalină. Doresc tuturor femeilor să aibă parte de o naștere ca a mea, de un personal care să aibă răbdare, să vorbească frumos și să le încurajeze”. 

  Prima întâlnire mamă- fiică.

  Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

  Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Roma, își recomandăm să citești și:

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa