Naștere la Reșița. „Când asistenta m-a amenințat că pregătește sala de operații dacă țip de durere, m-am ambiționat mai tare să nasc natural”

Theodora Fintescu, redactor
Fetița s-a născut prematur și a avut nevoie de 9 zile de spitalizare. FOTO: Shutterstock

O cititoare Totul Despre Mame ne-a scris povestea ei de naștere la Reșița, o naștere naturală, fără niciun fel de calmante, la 40 de ani. Medicul care a monitorizat-o a încurajat-o și a susținut-o în travaliu, iar fetița s-a născut ușor și a avut scor APGAR 10. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Cu câteva luni în urmă, am adus-o pe lume pe fetița mea, o minune mult dorită de către noi. Travaliul s-a declanșat brusc, la 36 de săptămâni când, stând pe canapea, am simțit, dintr-o dată, că mi s-a rupt apa. Nu îmi venea să cred, știam că mai aveam până la termen. M-am panicat, la fel și soțul meu, și am plecat la spital. Nici măcar bagajul nu îl aveam pregătit.

„Dacă faci așa, cred că trebuie să pregătesc sala pentru cezariană!”

Am stat singură în salon până noaptea târziu, iar la ora 4 dimineața, când contracțiile au devenit mai intense, am fost dusă în sala de travaliu. Până în acel moment, totul a decurs foarte bine, am fost monitorizată cum trebuie și medicul de gardă și asistentele s-au purtat frumos.

În sala de travaliu, durerile erau tot mai mari. Asistenta a început să monitorizeze bătăile inimii fetiței și intensitatea contracțiilor, iar când am început să țip de durere, asistenta mi-a zis: „Dacă tu faci așa la o intensitate a contracției de 50%, de ce ai decis să naști natural? Eu cred că trebuie să pregatesc sala pentru cezariană!”

Am avut un doctor extraordinar

Cuvintele acestea atât de dure m-au motivat și mai tare să nasc natural. Doctorița care mi-a monitorizat sarcina a venit la 8.30 să mă consulte, mi-a spus că sunt dilatată 10 cm și că bebelina este pregătită să iasă. A început expulzia, cu niște dureri incredibile. Am avut o doctoriță extraordinară, care m-a motivat foarte mult, atât ea, cât și asistenta șefă, iar pentru acest lucru le voi mulțumi toată viața. Doctorita a fost cea care m-a încurajat încă de la începutul sarcinii să nasc natural, jos pălăria în fața ei! Îi sunt recunoscatoare pentru faptul că m-a motivat foarte mult și pentru că este foarte dedicată meseriei.

Pe tot parcursul sarcinii, am auzit tot felul de păreri, ba că e riscant să nasc natural la vârsta mea, ba că vreau să fac pe eroina alegând să nasc natural.

Îmi aduceau fetița sătulă

La 8:30 a început nașterea, iar o jumătate de oră mai târziu am auzit plânsul minunii mele. A fost un sentiment de nedescris! A avut 2,5 kg și a luat nota 10. Încă nu realizam că la aproape 40 de ani am adus pe lume o minune natural, fără niciun fel de calmant.

Nemulțumirea mea e legată de Neonatologie pentru că, deși cerusem ca fetia să fie adusă la mine de fiecare dată când îi este foame, mi-o aduceau sătulă. Mă dureau sânii, mă chinuiam să scot lapte cu pompa pentru a-l primi măcar prin biberon. Mi-o și lăsau foarte puțin în salon. A fost o perioadă grea, pentru că a făcut și icter și a avut nevoie de monitorizare. Am stat în spital nouă zile, dar totul a fost bine în final”.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa