Naștere la Regina Maria Băneasa. „Copilul meu nu a plâns, a cântat la naștere. Medicul a spus că nu a mai văzut așa ceva!”

Mamei i-a fost teamă de anestezie, însă nici nu a simțit când i-a fost administrată.

Theodora Fintescu, redactor
nou născut
Micuțul Horia Sebstian, alături de mama lui, imediat după naștere.

Cititoarea noastră Mihaela Dincă ne-a scris povestea ei de naștere la Regina Maria Băneasa, o relatare neobișnuită, dat fiind faptul că micuțul Mihaelei i-a impresionat pe medici cu sunetele scoase la naștere. Redăm povestea de naștere, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Povestea mea de naștere este una fericită, chiar dacă am avut o sarcină mai dificilă, colul deschizându-se de două ori. Am avut însă un medic minunat, care m-a ajutat să duc sarcina la termen. Am născut la Maternitatea Regina Maria Băneasa, prin cezariană, bebe având cordonul înfășurat de trei ori în jurul gâtului.

Medicul anestezist a avut o răbdare incredibilă

În data de 20 iulie 2021 am intrat în sala de operații total panicată de anestezie. Aș fi vrut să fac anestezie generală, dar anestezista m-a încurajat să încercăm rahianestezia. Îmi amintesc cum spuneam întruna că îmi e frică, însă anestezista a avut o răbdare incredibilă cu mine și nici măcar nu am simțit când a făcut anestezia.

Eu continuam să spun că mi-e frică, până când asistenta m-a anunțat că va veni bebe. Și a venit, la ora 12:12, având 3, 450 kg și 45 cm. Nu voi uita niciodată replica doctorului: „Copilul acesta cântă! Așa ceva nu am văzut în viața mea!”. Da, bebe al meu nu a plâns, vă jur, chiar a cântat, a fost un Aaaa lung… 

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

Am fost tratați regește

După ce mi l-au pus la piept, eram atât de fericită și mă minunam cât de frumos era. I-am mulțumit doamnei anesteziste, o minune de om, că nu m-a lăsat să ratez acest moment. Și așa s-a născut cântărețul meu, care și astăzi, la aproape un an, nu vorbește cine știe ce, dar de cântat, cântă.

Multumesc personalului de la Regina Maria Băneasa pentru tot, au fost impecabili, iar eroul meu, dr. Ioan Pârvu, a fost un minunat. Atât eu, cât și bebe, am fost tratați regește”.

Horia Sebastian, cântăreț de la naștere.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la Regina Maria Băneasa, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa