Naștere la privat în Brașov. „Voi fi veșnic recunoscătoare celor din clinică pentru modul în care mi-au vorbit și s-au purtat”

Deși la prima naștere gravide ajunsese deja la dilatație de 9 cm, medicul a decis să îi facă cezariană, copilul aflându-se în pericol.

Theodora Fintescu, redactor
naștere la maternitate privată
Timp de două zile, mămica a fost separată de copilul ei, în așteptarea rezultatului testului Covid.

    O cititoare Totul Despre Mame ne-a povestit cele două experiențe ale ei de naștere la privat în Brașov. Ambele nașteri au fost prin cezariană și au decurs bine, chiar dacă, îm abele cazuri, copiii au fost inițial în pericol. Redăm poveștile de naștere la privat în Brașov așa cum au fost scrise de cititoarea noastră:

    „Poveștile mele de naștere au, ambele, un final fericit. Am doi copii minunați, primul fiind născut în 2017 la un spital privat din Brașov. Totul a decurs bine, sarcina a fost una fără probleme, iar în ultima zi din săptămâna 40 au început contracțiile. Au fost foarte dureroase, dar am avut parte de toată atenția și grija asistentelor și a doctorilor.

    Aveam dilatație 9 când medicul a decis să facă cezariană

    Urma o naștere naturală, dar pentru că atunci când mi s-a rupt apa aceasta avea culoarea verde, am discutat cu medicul de riscurile posibile, iar în jumătate de oră bebe era deja născut, prin cezariană, deși nu mai dura mult nici natural, având deja dilatație 9. Pentru mine, tot ce s-a întâmplat a avut un impact pozitiv, dorindu-mi ulterior și al doilea copil.

    La cel de-al doilea copil, în 2020, într-o perioadă de pandemie, în săptămâna 34 au început contracțiile. Am plecat de urgență la același spital privat, unde medicul a constatat că aveam dilatație 3 și contracții. Medicii au încercat ca, prin tratament, să încetinească travaliul. Timp de 16 ore au reușit să țină sub control dilatația. Eram monitorizată tot timpul, veneau mereu să vadă cum mă simt atât doctorul de gardă, cât și doctorița care mi-a monitorizat sarcina.

    Din cauza tratamentului, aveam senzația că zbor. Nici să vorbesc nu puteam. După 16 ore de la internare, în timpul monitorizării, medicii au observat că pulsul fătului nu mai este chiar ok, așa că au decis că nu pot risca și că e momentul să intrăm în sala de operații. Chiar dacă erau doar 34 de săptămâni de sarcină, bebe era puternic. A țipat din prima secunda , avea 2,360 gr și nu a avut nevoie de oxigen.

    Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii AICI.

    De luni până miercuri am stat fără copil, neavând rezultatul testului Covid

    Tot tratamentul lui în spital a fost pentru icter și a stat la incubator până a reușit să își mențină singur temperatura corpului. Deoarece era în perioada de pandemie, nu am putut să stau cu bebe sau să îl văd până nu a venit rezultatul testului . Am ajuns duminică la spital, am născut luni 1 iunie, chiar de Ziua Copilului și, din cauza zilelor libere, au fost probleme cu testul, care se făcea atunci doar la București. Miercuri a venit testul negativ și de atunci am putut să stau cu bebe.

    În tot acest timp, am primit poze, filmulețe și informații de la asistente și de la doctorița neonatolog. Am avut o discuție și cu doamna psiholog, care voia să știe cum mă simt, dat fiind că traversam o perioadă aparte. Într-un final, am plecat acasă și continuu să mă minunez zilnic de cele două minuni. Le voi fi veșnic recunoscătoare tuturor din clinică pentru modul în care mi-au vorbit, pentru cât de frumos se purtau. Orice nevoie aveam, trebuia să cer și imediat primeam.

    Nu am dat nici un ban sau atenție nimănui și nici nu am simțit vreun apropo referitor la asta. Pentru mine au fost două experiențe minunate și dacă ar fi să mai fac vreodată un bebe, cu siguranță aș alege aceeași doctoriță și același spital, pentru că mulțumire mai mare ca sănătatea mea fizică și psihică, precum și sănătatea copiilor mei, nu există”. 

    Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim! 

    Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la privat în Brașov, îți recomandăm să citești și:

    Îți recomandăm să te uiți și la acest video

    Te-ar mai putea interesa

    Te-ar mai putea interesa