Naștere la Polizu. „Cine e mulțumit de Polizu, fie a dat șpagă, fie a dat peste unul din cei 5% medici minunați”

La neonatologie, copiii primesc lapte la ore fixe și niciodată între mese.

Theodora Fintescu, redactor
mamă cu nou născut
Copilul era veșnic flămând, pentru că mama nu avea lapte suficient, iar laptele praf venea la ore fixe.

Am primit din partea unei cititoare Totul Despre Mame, care își dorește să rămână anonimă, povestea ei de naștere la Maternitatea Polizu din București. Mămica a fost dezamăgită de experiența ei care, spune ea, a dus și la declanșarea depresiei postnatale. Redăm povestea de naștere la Polizu, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:

„Am tot citit despre nașterile la Polizu și aș dori să-mi împărtășesc și eu experiența. Am născut în 2021, cu un medic tânăr, însă cu renume. Mi-am dorit mereu să nasc natural, tocmai de aceea am și ales Polizu, însă adevărul este că acolo se fac cezariene pe bandă rulantă. 

Eram internată deja în momentul în care mi s-a rupt apa. Am căutat 1 oră asistentele, care dormeau bine mersi. A venit medicul de gardă, vizibil deranjat, care mi-a spus că pierd dopul de fapt. Patru ore mai târziu eram plină de sânge, însă mi s-a spus de către alți 2 medici același lucru, și anume că pierd dopul.

Un super doctor, căruia îi mulțumesc că a fost acolo

După alte 4 ore am ajuns în sala de travaliu, unde timp de 2 ore m-au văzut mai multe moașe, însă nici un medic. Abia după 2 ore de contracții insuportabile, m-a văzut un super doctor, un om deosebit, căruia îi mulțumesc că a fost acolo în ziua respectivă. Dânsul a fost singurul care a văzut și m-a crezut că mi s-a rupt apa și m-a băgat pe antibiotice în secunda doi.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de părinte citind cărți de referință despre îngrijirea bebelușului. În ZYX Books găsești „Ghidul pentru alăptare”, de Dr. Jack Newman, și „Soluții blânde pentru somnul liniștit al bebelușilor și copiilor”.

A stat lângă mine o oră să mă monitorizeze, timp în care medicul meu servea prânzul. Când s-a întors, medicul meu a vrut să mă bage în operație de cezariană, însă a fost oprit de către celălalt medic, care îi spunea că nu există motive de cezariană. Au urmat minute bune de contraziceri între medici, ca într-un final să fiu anunțată că trebuie să nasc prin cezariană, pe motiv că bebe era în pericol.

Laptele se oferă la ore fixe, nu când le e foame copiilor

După naștere, mi-am mai văzut doctorul a doua zi, când a venit după șpagă, însă, pentru că nu i-am dat nimic, nu m-a mai vizitat până în ziua externării. Personalul de la neonatologie egal zero empatie. Ne-a explicat o singură dată, timp de 5 minute, cum stă treaba cu alăptatul și atât. Mie mi-a spus că nu am să reușesc fără mameloane de silicon, însă nici așa nu reușeam, iar bebele meu era mereu flămând.

Când le ceream formulă, îmi spuneau că au ore fixe și între ore nu au lapte. Am făcut furia laptelui în spital și tot pe mine m-au certat că de ce am ajuns așa, în condițiile in care nimeni nu te ajută cu nimic. În ziua externării, doctorul meu a fost foarte sec și asta doar pentru că nu i-am dat șpagă. Știu asta deoarece o colegă de salon a născut tot cu el, însă aceasta i-a dat șpagă și cu ea s-a purtat total diferit și atent.

Din cauza cezarienei și a faptului că nu am reușit să alăptez, am făcut depresie postnatală. Singurul lucru pentru care sunt mulțumită de serviciile de la Polizu este că am un copil perfect sănătos, însă nu recomand nimănui să nască acolo. Cine este mulțumit de serviciile de la Polizu, fie a dat șpagă și nu recunoaște, fie a dat peste unul din acei 5% medici minunați ai spitalului”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai avut parte de experiența la care ai visat sau ai rămas cu amintiri triste? Dacă îți dorești să împărtășești povestea ta cu gravidele și mămicile din comunitatea Totul Despre Mame, trimite-o pe adresa [email protected]. Mulţumim!

Dacă ți s-a părut interesantă această poveste de naștere la maternitatea Polizu, îți recomandăm să citești și:

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa