Naștere la Pitești. „Medicul m-a certat că am membranele rupte și infecție, de parcă era vina mea”

Theodora Fintescu, redactor
naștere la Pitești
Mămica a fost dezamăgită de atitudinea unora dintre cadrele medicale cu care a interacționat, atât la Curtea de Argeș, cât și la Pitești.

Cititoarea noastră I.D. ne-a trimis o poveste de naștere la Pitești, care a avut loc în 2018, la Spitalul Județean. Ea a ajuns acolo cu membranele fisurate și infecție, după ce, la spitalul din Curtea de Argeș, unde locuiește și și-a monitorizat sarcina, i s-a spus să meargă acasă, că nu e pregătită de naștere. Redăm povestea de naștere la Pitești, așa cum a fost scrisă de cititoarea noastră:  

”Totul a început în 2017 când, exact după nuntă, am aflat că sunt însărcinată. Am fost foarte fericiți, atât eu, cât și soțul, pentru că ne doream foarte tare un copil. Am plecat la spital să îmi aleg un medic care să îmi monitorizeze nașterea. Pe drum, vorbind cu doctorița mea, mi-a recomandat un anumit doctor din Curtea de Argeș.

Doctorița i-a spus soțului că riscă să mă piardă

Am fost la dânsul, la început erau toate bune și frumoase. La fiecare consultație medicul primea în jur de 50- 100 de lei, și niciodată nu a zis nu. Am fost la el până în luna a 7-a,  când nu mă simțeam foarte bine și l-am sunat să ma duc la un control, dar nu dădeam de el. Am fost la spital, să mă consulte orice medic găsesc și să știu dacă este totul bine.

Îți recomandăm să afli mai multe despre provocările vieții de mămică citind două cărți de referință despre alăptare și îngrijirea bebelușului, scrise de Dr. Jack Newman, respectiv Dr. William Sears. Îți propunem pachetul la preț special ”La început de drum”. Detalii, AICI.

Niciunul din medici nu a vrut să mă consulte, pe motiv că nu le sunt pacientă și nu se bagă. Mai era acolo o doamnă doctor căreia nu i-am reținut numele și ea mi-a zis că mă primește. M-a controlat, apoi m-a scos afară și pe sot l-a poftit înauntru, să îi spună că e posibil să mă piardă și pe mine și pe copil, că inima nu bate cum ar trebui, și ne-a recomandat să mergem la Pitești pentru că ei nu au incubatoare speciale.

Medicul a recomandat cezariana

Am plecat la drum fără ca eu să știu ceva. L-am văzut pe soț că e foarte neliniștit și l-am tot întrebat ce are, dar spunea că e doar obosit. Am ajuns la Pitești, soțul a intrat primul si le-a povestit totul fără să aud eu. Eu am aflat după ceea ce îi spusese medicul din Curtea de Arges și, când am aflat, era să cad jos. Dar la controlul făcut de medicii din Pitești a rezultat că totul este bine și ca nu avem de ce să ne facem griji.

Ne-au trimis acasă, iar la scurt timp după ce am ajuns m-a sunat și medicul de care nu mai dădeam de o lună, pe motiv că a fost în concediu și nu putea să raspundă. Am vorbit cu soțul și i-am spus că dacă tot am mers la el de la început, să continuu cu el. În săptămâna 38, am aflat că baiețelul avea cordonul în jurul gâtului, iar medicul a insistat să fac cezariană.

Primul medic m-a trimis acasă, al doilea m-a băgat în operație de urgență

Fiind la prima naștere, ne-am speriat și așa am și făcut, am acceptat ce a spus doctorul, așa că luni eram programată la cezariană. În acel weekend am făcut treabă, să îmi las totul în ordine, și o chemasem și pe mama să mă ajute. Vineri noapte au început durerile, așa că mi-am luat bagajul și am plecat spre spital. Am ajuns la ora 12 noaptea și am dat de un medic foarte obosit, care dormea și era foarte morocanos că l-am trezit din somn.

Mi-a făcut un control și a zis că totul este bine, că nu o să nasc curând și ne-a trimis acasă. Soțul nu a vrut și a zis să mergem la Pitești, că oricum ei nu aveau anestezist în caz că trebuia să nasc prin cezariană. Am plecat la Pitești, unde am dat de niște asistente foarte nervoase că le-am trezit din somn si de medicul de gardă, la fel ca ele.

Mi-a făcut un control pe capră foarte dureros și m-a întrebat cum de e posibil să am membranele rupte și infecție? A început să țipe la mine, de parcă eu aveam vreo vină. Mi-am amintit atunci că îi tot spusesem medicului meu de la Argeș că am niște mâncărimi și el a tot spus mereu că e normal.

Naștere la Pitești. Am dat bani în dreapta și în stânga

Am intrat în cezariană de urgență. Nu mai zic că pe masa de operație asistente s-au purtat foarte urat cu mine, reprosându-mi că am vomitat, mă tot mișc și certându-mă că nu am rămas la Argeș să nasc. La 3:20 s-a născut minunea mea de băiețel, care a primit nota 9 la naștere. La sfârșit, după ce m-a cusut, soțul a dat medicilor și asistentelor bani. Deși s-au comportat foarte urat cu mine, și-au vrut și ele partea lor. Prima mână- 7 milioane, a doua mână 3 milioane și celor trei asistente câte un milion de fiecare. Soțul nu a știu ce s-a întâmplat înăuntru, că altfel nu le dădea nimic.

În spital, după naștere totul a decurs cum trebuie, asistentele au fost foarte draguțe, gata mereu să te ajute. Si doamnele de la spălat la fel de draguțe și nu au acceptat deloc bani. Totul a fost bine, iar medicul cu care am născut venea mereu la mine să vadă dacă sunt bine. Baiețelul meu a facut antibiotic 7 zile din cauză ca eu am avut infecție, dar acum e totul bine, e băiat mare, sănătos”.

DISCLAIMER: Povestea prezentată este scrisă integral de cititoarea Totul Despre Mame și reprezintă exclusiv punctul de vedere al autoarei. Este o expunere subiectivă a unui moment trăit de cititoarea noastră.

Cum a fost naşterea ta? Ai născut natural sau prin cezariană? A fost momentul naşterii aşa cum ai visat tu sau ai rămas cu amintiri triste? Povesteşte-ne cum a decurs momentul în care puiul tău a venit pe lume, în aproximativ 1000 de cuvinte, trimite-ne textul tău la adresa [email protected], cu titlul POVESTE DE NAȘTERE şi, dacă este selectat, va apărea la această rubrică. Dacă ai şi câteva fotografii din maternitate sau din primele voastre zile împreună, ne-am bucura tare să le vedem şi să le publicăm odată cu articolul! Mulţumim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa